Duvar arkasından dua ettiler

Çorum’da bayram öncesi yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyenler, girişin kapalı olması nedeniyle dışarıdan dua edip, ayrıldı.

12 Mayıs 2021 Çarşamba 14:45

Koronavirüs tedbirleri kapsamında arefe günü mezarlık ziyaretlerine kısıtlama getirildi. Tam kapanma kapsamında dışarı çıkması yasak olmasına rağmen ziyaret yapan bazı vatandaşlar ise dualarını mezarlık dışından yaptı.

Bayramda şehit aileleri hariç mezar ziyaretleri yapılmıyor. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 81 il valiliğine "Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri" konulu genelge gönderildi. Bu kapsamda Çorum’da da mezarlıklar ziyarete kapatıldı. Ulu Mezarlığın duvarına “Korona virüs tedbirleri kapsamında şehit yakınları dışında mezar ziyaretleri genelge ile kapatılmıştır” yazısı asılırken, polis de bölgede güvenlik önlemi aldı. Kısıtlama ve uyarılara rağmen bazı vatandaşlar Ulu Mezarlığa gelerek kabir ziyareti yapmak istedi. Yasak nedeniyle mezarlığa alınmayan vatandaşlar, bahçe duvarının arkasından Kur’an okuyarak dua etti.

İHA

Son Güncelleme: 12.05.2021 22:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-05-12 16:09:48

Açık alanda ve maskeli olan insanların mezarlığa gitmesi neden sakıncalı? Bu sakıncalıysa 2 gündür toplanan adamların yaptığı neden sakıncalı değil? E bayram namazı da serbest. Biraz tutarlı olun artık, fazlasıyla sıkıldık tutarsızlık ve kendinize yaptığınız ayrıcalıklardan!

banner165