'Efsane Siyasetçi Türkoğlu' kitabı tanıtıldı

19. Dönem Çorum Milletvekili Arslan Adnan Türkoğlu'nun hayatını anlatan ‘Efsane Siyasetçi Mimar Aslan Adnan Türkoğlu’ kitabı tanıtıldı.

11 Haziran 2022 Cumartesi 16:35
'Efsane Siyasetçi Türkoğlu' kitabı tanıtıldı

19. Dönem Çorum Milletvekili Arslan Adnan Türkoğlu'nun hayatını anlatan ‘Efsane Siyasetçi Mimar Aslan Adnan Türkoğlu’ kitabı tanıtıldı.

Kitabın basın lansmanı ve kokteyli bugün saat 14:00'de Albayrak Caddesi üzerindeki Beyaz Otel'de gerçekleştirildi.
Bir dönem Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı görevinde bulunan hemşehrimiz Burhan Buruk’un kaleme aldığı kitap tanıtımına Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkoğlu ile siyaset yapan çok sayıda yol arkadaşı ile davetliler katıldı.

YAKIN SİYASİ GEÇMİŞ ANLATILIYOR

Burhan Buruk, Adnan Türkoğlu’nun hayatını anlatan kitapta yalnızca bir ismi ve onun yaşamını değil, yakın siyasi geçmiş, bugüne yansımaları, bugünle kıyaslarının bulunduğunu söyledi.

İŞTE YAZARININ PENCERESİNDEN O KİTAP

Kaderi değişmeyen ilinin ve ülkesinin imarı için yola çıkan onların toplumsal ve ekonomik ihtiyaçlarını okumayı bilen onları nasıl hayata geçireceğini anlayan ilinin geleceğini inşa ederken bir siyasetçinin yaptıklarıyla nasıl efsaneye dönüştüğünü konu alıyor.
Eserleri, toplum nezdinde onun oluşturduğu kaynaşma, yarattığı değerler hiç konuşulmamış, bilinmeyen, yayımlanmamış yönleri, tehdit ve baskılara rağmen dimdik bir yaşam öyküsü. Onun siyasi hayatını, ilişkilerini, dünle bugün kıyaslarını, gençlik yıllarını ve o günlerin dünyasını, kendisine gelen siyasi teklifleri, fırtına gibi başlayıp fırtına gibi esilen günleri konu alır. Yükselirken, yalnızlığa itilen siyasal bir portre Arslan Adnan Türkoğlu.

SİYASETÇİ SABAHTAN AKŞAMA ÖLÜR VE DİRİLİR

Siyasetçiler sabahtan akşama ölür, akşamdan sabaha yeniden dirilirler. Altı kere gelir, yedi kere giderler… Kitap; ne bir hatırat, ne klasik bir biyografi, ne bir belgesel; tarihi ışık tutan roman tadında yarınlara projeksiyon tutan bir yaşam öyküsü; tarih ve takvim sırasına göre anlatılmaktan öte, gelenekleri yıkan siyasete farklı bakışla hayallerinin peşinden koşan meraklı; başarıları ve hatalarını sorguya demokrat birinin buyurgan siyasete kafa tutuşu, patron devlet anlayışı yerine hizmet eden devlet anlayışı ile yaptığı siyasetini anlatır.
Her güneş doğacak bir kuytu bulurdu kendine… Öyle de olmuştu.

YAŞANMIŞ GERÇEKLER

Gerçeğin kendisi olan bu kitap; kimsenin kimseyle hesaplaşması üzerine değildir. Sorunları, anlaşmazlıkları bunların yansımaları ve sonuçlarını objektif şekilde ele alarak yaşanmış gerçekleri aktarır. Onun neler yaptığını, düşüncelerini görme imkânına kavuşacak, onun geçtiği yolları ve yılları okurken nefes alacak bilinmeyen yönlerini öğreneceksiniz. Her şey sade ve doğal, onun her zamanki haliyle edebin, terbiyenin izin verdiği ölçüde, açıkça.

İNAT VE SABIRIN ADI

Eserleriyle yıkılmaz hale gelen inadın ve sabrın adı. Okurken, yalnızca bir ismi ve onun yaşamını değil, yakın siyasi geçmişi, bugüne yansımaları, bugünle kıyaslarını bulacaksınız…”

Son Güncelleme: 12.06.2022 01:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne Ala 2022-06-11 17:23:30

Ne ala bir atasözü vardır körler sağırlar birbirini ağırlar diye. Sn Türkoğlu DYP Genç Partide DP şimdide AKP dediği siyasette geriden siyaset yapıyor. Tansu çiller nisan devalasyonu ile nam salmış bir siyasetçi Cem Uzan yurtdışına kaçmış bir politikacı DP parti Genel başkanları Mehmet AĞAR ve suleyman SOYLU akpartide bu kadar efsane diye bahsedilen Sn. Turkoglunun ferasetine bakınca pekde efsane tercihler yapmamış gibi. Dolasiyla Türkoğlu siyasi geçmişi çoruma 3 -5 kişi dışında pek bir şey kazandirmamiş. Siyaseti kişisel menfaat ler ötesine tasiyamamiş hatrı sayılır gayri menkulleri ile efsane olmuş bir kaç parti değiştirerek siyasi renkliligi ile ezberlemiş olduğu bir kaç kelime ile bu sokaklarda yürümüş herkes gibi sıradan biri. Farkli olan tarafı çok renkli olması.

Avatar
Ahi Evran 2022-06-11 17:50:48

Kendisi iyi bir ahı evrancidir. Projelerin peşinden koşan adam. emlaktan iyi anlayan işini iyi takip eden dünyada mekan anlayışı ni özümsemiş bir insan.

Avatar
Seydi 2022-06-11 18:21:51

gazoz

Avatar
Doğrucu davut 2022-06-11 21:15:03

Nasıl efsane oldu? Birkaç örnek verir misiniz? Kendisi bir dönem yaptı, asc üç dönemdir vekil. Salim Uslu da 3 dönem yaptı. O zaman asc ile Salim bey double efsane mi ?

Avatar
Kibar 2022-06-11 22:19:59

Çok renkli olduğu kesin ama bende bu adamı ruhen sevmiyorum zorla değil ya ayrıca yatırım diye adını yerlerde yibo larva afedersin şimdi köpekler kunnuyor asdağul da, çeşmeörende, narlıda, evet yatırım yaptı emlak işinden iyi anlar, paylaşmayı, yerleşmeyi de iyi sever sağ olsun yemledıgi kişiler yağlama yıkamayı iyi yaparlar vAllahi helal olsun Adnan abi şimdi bi eser bıraktın "efsane siyasetçi" hiç kimse akıl edememişti helal olsun ne deyim

Avatar
HAS ÇORUMLU 2022-06-12 08:14:56

İşte acınası halimizin özeti.Siyasette hiç bir zaman etkili olamadık.Ne bakan,ne grup başkanvekili,ne başbakan yardımcısı ne de etkili bir milletvekilimiz oldu.Bu il cumhuriyet kuruldu kurulalı sağ iktidarda da sol iktidarda da hep yok sayıldı.Burada bölünmüşlüğün de etkisi var maalesef.Aynı ilin insanlarıyız ama hayati konularda basit çıkar hesapları çok kolay yapılıyor güzel memleketimde.Eylem kültürü yok bu ilde,hakkını isteme, talep etme kültürü yok maalesef.Ankara bir adım.Örgütlenip Ankara'ya yürümek çok mu zor.Haydi siyasetçiler ve bürokratlar bir şey yapmıyorlar.Halkın üzerinde hiç bir güç yoktur.Önce halk talep edecek,sesini duyuracak.Sonra mecburen siyasetçi de bürokratlarda yapmak zorunda kalacak.İşin özeti budur.

Avatar
Corum19 2022-06-12 10:31:37

Birakin bu isleri ya bize ne kitap tanitimindan 30 yil oncenin millet vekili hala kendini gundem yaptiriyo

Avatar
Vatandas 2022-06-11 21:32:08

Hastahaneden il 8lce akp başkanları gibi siyasetçiler yüzünden sıra bulunmuyor.acil ve yogun bakımda yer bulmak için bile siyaset devreye giriyor .