Gazze ile imtihan oluyoruz

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin ‘Gazze gündemimizden düşmesin’ çağrısı kapsamında dün Hürriyet Meydanı’nda basın açıklaması eylemi yapıldı.

17 Mart 2024 Pazar 13:05
Gazze ile imtihan oluyoruz

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin ‘Gazze gündemimizden düşmesin’ çağrısı kapsamında dün Hürriyet Meydanı’nda basın açıklaması eylemi yapıldı.

Gazze’de yaşanan soykırıma karşı direnişin yanında olduğunu haykıran katılımcılar, taşıdıkları döviz ve açtıkları pankartlarla tepkilerini dile getirdiler.

Özgür-Der Başkanı Murat İslam’ın sunumunu ve basın açıklamasını yaptığı eylemde, Avukat Ömer Kılıç söz alarak yaşanan sürece değindi. Batının işbirlikçi ve İslam coğrafyasından liderlerin sergiledikleri acziyete atıfta bulunan Kılıç, direnişe destek olmanın, yapılan eylemlerin ve sergilenen duruşun önemine vurgu yaptı.

Basın açıklamasında bu vahşeti ve zulmü değil unutmaya, görmezden gelmeye, gündemden düşürmeye bir an olsun göz ardı etmeye hakkımızın olmadığı hatırlatıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre İsrail’e yapılan ihracatın başında demir-çelik geldiğine değinilerek, vicdan sahibi kişi ve kuruluşların bu duruma tepki göstermesi gerektiği ve bu ticaretin kirli bir ticaret olduğu, söz konusu ticari faaliyetlere devam etmenin ahlaken ve vicdanen kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Asla ümitsizliğe kapılmadan ve yılgınlığa düşmeden mücadeleye devam etmek gerektiği hatırlatılarak, dinine yardım edenleri Rabbimizin de yardımsız bırakmayacağından zerre miktarı şüphemizin olmadığı, Allah’ın izniyle direnenlerin kazanacağı ifade edildi.
Ramazan ayında her Cumartesi günü 13.30 eylemin devam edeceği hatırlatıldı, basın açıklamasının ardından Ömer Bayram’dan tarafından yapılan duanın ardından eylem sona erdi.

Son Güncelleme: 17.03.2024 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sizi tutan yok 2024-03-17 14:03:17

Varin gidin Gazze'ye onunuzde duran mi var ? Mikrofonu alip sov yapmaniza gerek yok. Masum insanlar uzerinden prim de yapmaniza gerek yok. Daha orda Gazze buyrun gidin.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2024-03-17 16:39:38 @Sizi tutan yok

Ya eleştir eleştir de bu saçma sapan eleştirinin tadı da kaçtı AHA GİDİN ne ya. Cahil misiniz... Var, evladım var, önlerinde duran var, Gazze'ye giremezsin, girsen de savaşamazsın, savaşsan da bi işe yaramaz, daha kolektif, daha etraflı, daha bilinçli bir şekilde direnmen lazım. Toplu eylemler, hareketler vs onlardan biri. Bu adamların niyetini bilmem ama her eyleme böyle sen gibi sıçrayanlar daha şovmen artık. Senin kibirli bilmiş tavrın daha primkar aslanparçası.

Beğenmedim! (7)
Avatar
Doğru söyleyen 2024-03-17 15:56:04

Biz Gazze ile değil, Gazzeye ticareti kesmeyip onlarla ticaretine devam eden siyasilerle imtihan oluyoruz. Bu arkadaşlar niçin bunu gündeme getirmiyor. Sadece şov yapıyorlar

Misafir Avatar
Çorumsuz 2024-03-18 02:33:53 @Doğru söyleyen

Yavrum yazdığına göre okuyorsundur, saymayı da biliyorsan 5. paragrafı oku bakayım haberdeki, ha bakam ciğerim, he yeğenim, he gayret...

Beğenmedim! (6)
Avatar
Tatmin 2024-03-17 15:58:53

Gereksiz ve ard niyetli yorumlarla tatmin olan ciddi bir kesim var maalesef , Allah bunlardan muhafaza etsin tüm milleti..

Avatar
Okur Yazar 2024-03-17 15:31:33

‘Sizi tutan yok’ saçma sapan yorum yaparak seviyesini gösteriyor. Sanki çok umrunda masum insanlar!

Avatar
Okur Yazar'a 2024-03-17 22:31:39

Rumuz degistirip degistirip burda herkese cevap veriyorsun. Gazze sadece sizin icin laf, duygu somurusu araci , milletten yardim toplama araci. Tekrar soyluyorum buyrun gidin alin elinize silahi Israil'in karsisina gecin, sacma sapan sov yapmayin masum insanlar uzerinden. Israil ile gemicik gemicik ticaret yapanlara bir sozunuz yok demi. Anca cola boykotu ve mikrofon alip sov yapiyorsunuz artisler

Avatar
bir bilen 2024-03-18 09:13:53

doğru söyleyene bir şeyler yazan arkadaş, işiniz gücünüz yalan dolan. orada eylem yapanların tamamı ayaklansa kimse israille ticaret yapamaz. ticaret yapanlara bir bak hepsi yandaşınız. hiç olmazsa yalan söyleyerek milleti kandırmayın

Avatar
DOĞRU SÖYLEYEN ARKADAŞA CEVAP YAZAN ZATI MUHTEREM 2024-03-18 11:26:38

İŞİNİZ GÜÇÜNÜZ MUHALEFET DEMİŞSİNİZ. ASIL SİZ BİRAZ DOĞRULARI SÖYLESENİZ. BU TÜR MİTİNGLERİ BİLECEK KADAR YAŞIM VAR VE UZUN SÜRE PEK ÇOK VAKIFTA HİZMETTE BULUNDUM. DOĞRU BU TÜR MİTİNGLERDE HER ŞEY SÖYLENİR AMA BUNLAR BİR ŞEY İFADE ETMEZ. ÖNEMLİ OLAN SÖYLEMİN EYLEME DÖNÜŞMESİDİR. BİR ZAMANLAR YAHUDİLERE ÇO BAKTIM. K ATAN TUTAN BİR SİYASİ LİDERLE BULUNMA İMKANIM OLDU. AYAĞINDA GİYDİĞİ ÇORAP GÖZÜME İLİŞTİ VE BAKTIM. BİRDE NE GÖREYİM ÇORAP YSL MARKA (BİR YAHUDİ MODACI MARKASI).SİZ BİRAZ AHLAKLI OLSAYDINIZ ZATEN MÜSLÜMAN ÇOĞRAFYASI BU GÜN BU DURUMDA OLMAZDI.

Avatar
Doğru söyleyen’e 2024-03-17 18:52:44

Doğru söylemiyorsunuz, önyargılarınızla yaşıyorsunuz, açıklamayı dinleseydiniz ticarete ilişkin ne söylendiğini görürdünüz, derdiniz muhalefet, herşeye muhalefet, adalet ve merhametten nasibiniz yok. Olsaydı eylemin amacına bakardınız.