Gazze’de korkulan oldu, insanlar açlıktan ölüyor!

Ünlü televizyon programcısı Bekir Develi, İsrail zulmü altındaki Gazze'de insanların açlıktan ölmeye başladığı bilgisini aldıklarını açıkladı, dikkat çeken hatırlatmalarda bulundu.

23 Ocak 2024 Salı 15:04
Gazze’de korkulan oldu, insanlar açlıktan ölüyor!

Ünlü televizyon programcısı ve sunucusu Bekir Develi, İsrail’in aylardır süren saldırıları ve Filistin/Gazze’ye insani yardımları engellemesi sonucu insanların açlıktan öldüğüne dair bilgilerin geldiğini duyurdu.

KEDİ-TAVŞAN MAMALARI ÖĞÜTÜLÜYOR

Son günlerde Gazze’nin Kuzeyi’nden gelen haberlerin çok kötü olduğunu, vaktiyle kıyıda köşede buldukları tavşan ve kedi mamalarının öğütülerek ekmek yapılmaya başlandığı bilgisi aldıklarını belirten Develi, şöyle dedi:

HEP GÜNDEMDE TUTALIM, BOYKOTU SÜRDÜRÜN

“Son günlerde Gazze’den gelen haberler çok kötü. Özellikle Gazze’nin kuzeyinden gelen haberler. İnsanların açlıktan ölmeye başladığına dair haberler alıyoruz. Allah yardımıcmız olsun inşallah. Vaktiyle kıyıda köşede buldukları tavşan maması, kedi maması ne varsa onları öğütüp ekmek yapmaya çalışıyorlarmış insanlar. Hakikaten durum çok kötü. Bombalama ve katliam hep devam ediyor. Her ne kadar Türkiye’nin gündemi ufak ufak değişmeye başlasa da, sizden istirham ediyorum. Kendimizi Müslüman olarak olarak tanımlayan insanlar olarak bu gündemin değişmesine müsaade etmemeliyiz. Orada ölenler bizim kardeşlerimiz. Bir vücudun azaları gibi isek eğer, vücudumuzun her bir azası her gün orada öldürülüyor, katlediliyor. Lütfen bu konuda harekete geçin. Lütfen gündemin değişmesine müsaade etmeyin. ‘Ne yapabiliriz ya, bizim yapabilecek bir şeyimiz yok ki’ demek kaçamak bir cevaptır. Sosyal medyada paylaşımlarınızı artırın, zulmü duyurun. Bu, Allah resulünün tavsiyesidir. Boykotu hafife almayın, mutlaka bütün gücünüzle boykot edin. Biz boykot rehberi yaptık, sosyal medyadan paylaşacağız. Diğer taraftan eşinizi, dostunuzu, ailenizi, çevrenizi boykotun kırılmaması adına uyarmaya devam edin. Diğeri de dua edin lütfen. Dua basite alınacak bir şey değil. Allah’a münacaat etmeyeceğiz de kime edeceğiz. Lütfen dua edin. Benim alacağım bir kola ile ne olacak diyorlarmış. Aynı şeyi oruçken yiyeceğiniz bir nohut için söyleyebiliyor musunuz.? Söyleyemiyorsunuz, tek nohut karnınızı doyurmayacaktır ama orucunuzu bozacaktır. Boykot bir çeşit oruç sayılır. Sizden istirham ediyorum. Yaptığınız işi küçümsemeyin ve kararlılıkla sabit kadem boykota devam edin ve çevrenizi uyarın.”

Son Güncelleme: 23.01.2024 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Riza 2024-01-23 20:35:28

703 gemi gitmedimi oraya

Avatar
Selim 2024-01-23 17:07:23

Müslümanım diyen hiç kimsenin bigane kalamayacağı bir konu bu. Kuzey Irak'ta şehit edilen kardeşlerimiz için duyduğumuz öfke ve kaygıyı Gazze'de şehit edilen kardeşlerimiz için de duymadıkça Allah'ın razı olacağı bir imana sahip değiliz demektir. Müminler ancak kardeştir, rengi, teni, ırkı ne olursa olsun.

Avatar
Siyaset 2024-01-24 11:35:50

Develi popilizm yapmış.

Avatar
Siyaset'e 2024-01-24 12:04:54

Vicdansız olmaktan iyidir.