Gençlerden hayırlı bir iş daha

Çorum Genç İHH  Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi mescidini yeniledi.

16 Ocak 2023 Pazartesi 15:20
Gençlerden hayırlı bir iş daha

Çorum Genç İHH  Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi mescidini yeniledi.

Yapılan çalışmada duvarlar boyandı, mescit halısı değiştirildi, kitaplık, ayakkabılık ve perdeler yenilendi, duvarlara hat ve tezhip sanatı  ile çeşitli süslemeler işlendi. Yapılan çalışmaların ardından mescit için bir de açılış programı düzenlendi.

Yenilenen mecsitin ibadete açılması nedeniyle düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Okul Müdürü Celal Şafak, Çorum İHH  Başkanı Selim Özkabakçı, Genç İHH Başkanı Furkan Şentürk ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Namaz vaktinin girmesiyle birlikte okunan ezanın ardından öğle namazı edâ edildi. Namaza müteâkip aşr-ı şerîfler okundu, duâlar edildi.
Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, gençlerin heyecanından ve yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. Kodek, “Z kuşağı diyerek sizleri küçük görenlerin aksine, biz gençlerimizden her dâim ümitvâr olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Geleceğin Türkiye'si geçmişinden daha parlak olacak inşallah.”dedi.

Çorum Genç İHH Başkanı Furkan Şentürk ise yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Bir mescidin en aslî ihtiyacı genç cemaatidir, görüyoruz ki siz genç kardeşlerimiz bu görevinizi layığıyla yerine getiriyor, cemaatle namaza devam etme hususunda İmam Hatip Lisesine yakışır bir şekilde mescidinizi doldurup taşırıyorsunuz. Bu hassasiyetinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah her birimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) in hadîsi şeriflerinde zikrettiği, mescitleri mesken tutan gençlerden oluruz dedi.
Program sünneti seniyye üzere hurma ve süt ikramıyla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.