Haftaya soğuk, yağmur, kar, fırtına…

Meteoroloji gelecek hafta Çorum'un da içinde yer aldığı bölgede soğuk hava, yağış, kar ve fırtına bekleniyor.

05 Ocak 2024 Cuma 19:38
Haftaya soğuk, yağmur, kar, fırtına…

Meteoroloji yurt genelinin önümüzdeki hafta 8 Ocak 2024 pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan yağışlı sistem ile 9 ocak 2024 Salı günü günü öğleden sonra batı bölgelerden başlayarak soğuk havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

Buna bağlı olarak Pazartesi günü batı bölgelerden başlayarak, Salı günü ise Samsun–Ordu–Sinop-Kastamonu-Çorum-Amasya-Tokat’ın içinde bulunduğu bölgenin tamamının yağmur ve sağanak, rakımı 1000 m ve üzeri kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

10 Ocak 2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, bölgemizin iç kesimlerinde kar, kıyı kesimlerinde ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, Perşembe günü kıyı kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 9 Ocak Salı günü önce mevsim normallerine, 10 Ocak 2024 günü ise mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri bölge genelinde güney ve batılı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde, Salı gününden itibaren yön değiştirerek kuzey ve kuzey batılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde ise kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı hava ile kuvvetli rüzgarların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Son Güncelleme: 05.01.2024 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.