Hayata döndüren telefon

Çorum’da bir işletmede siloya düşerek iş kazası geçiren ve kalbi duran işçi 112'nin yönlendirmsiyle yeniden hayata döndü.

06 Ocak 2023 Cuma 12:30
Hayata döndüren telefon

Çorum’da bir işletmede siloya düşerek iş kazası geçiren ve kalbi duran işçi yeniden hayata döndürüldü. İş kazası sonrası 112’yi arayarak yardım isteyen kişi, görevli doktor tarafından sakinleştirilerek olay yerine ambulans intikal edene kadar telefonla ilk yardım müdahalesi yaptırıldı.Ekipler gelene kadar telefonda tarif etmek suretiyle kalp masajı ve sun’i teneffüs yaptırılan işçinin o anda hayata döndürülmesi ve hastaneye nakli mümkün oldu.

İşte o olay:

“28 Aralık 2022 tarihi öğle vakitlerinde ilimizdeki bir işletmede meydana gelen acil vakada, bir işçi silo içerisine düşüp solunumu kesilmiştir. Olay akabinde çevrede bulunan kişiler tarafından Çorum 112 Acil Çağrı Merkezimiz aranmış, çağrı ilk olarak çağrı alıcı personelimiz tarafından karşılanarak kişinin olay yeri adres bilgileri alınmış ve arayan kişi sakinleştirilerek sağlık personeline aktarılmıştır. Sağlık personeli solunumu kesilen ve kalbi duran vatandaş için acilen ambulans ekiplerini sevk etmiş ve arayan vatandaşı hemen doktora bağlamıştır. Dr. Cem Ali Gödek, çağrı merkezini arayan ve ilk yardım tecrübesi bulunmayan telefondaki vatandaşı sakinleştirip arkadaşına ilk yardım için yönlendirerek önce nefes alıp almadığını kontrol ettirmiş, kişinin nefes almadığı tespit edildiğinde ekipler gelene kadar telefonda tarif etmek suretiyle kalp masajı ve sun’i teneffüs yaptırılmasını sağlamıştır.

Böylece solunumu ve kalbi duran vatandaşın o anda hayata döndürülmesi ve hastaneye nakli mümkün olmuştur.

112 SESTİR, NEFESTİR

Bu gibi acil durumlarda (kalp krizi, nefes alamama vb.) öncelikle sakin kalarak, sağlık personelinin talimatlarına uymalıyız. Çünkü 112 Sağlık Personeli gerekli bilgileri aldıktan sonra ilgili ekip olay yerine hareket etmiş olacaktır. Bu arada sağlık personelimiz vakaya sizin vasıtanızla küçük dokunuşlar yaparak ekip gelene kadar bu olayda da görüldüğü gibi kişiyi hayata döndürecektir. Talimatlara uyarak bizler de sevdiklerimizin hayatta kalmasını sağlayabiliriz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.