Haydi hayırlısı, son kaynak yapıldı!

Çorum'un içme suyu krizine can suyu olacak Koçhisar İsale Hattı'nda son kaynak yapıldı.

06 Aralık 2021 Pazartesi 19:44

Çorum'un içme suyu krizine can suyu olacak Koçhisar İsale Hattı'nda son kaynak yapıldı.

Şehirde kuraklık nedeniyle içme suyunun sağlandığı 3 barajda su miktarı yaklaşık 500 bin metreküp seviyelerine düşerken, suyun tasarruflu kullanılması çağrısı yapıldı. Çomar, Yenihayat ve Hatap barajlarındaki su seviyesindeki düşüşün ürkütücü boyutlara ulaşması, bir haftalık su rezervi kalması, üstüne üslük takviyelere rağmen kente içme suyu temin edilen bazı kuyuların kuruması kentte krize neden oldu.

Çorum’da günlük su tüketimi kış aylarında 50 bin metreküp, yaz aylarında ise 75 bin metreküp civarında Sadece barajlardan su alındığında şu anda belki bir haftalık suyumuz kaldı.
Çorum Belediyesi kentin içme suyuna güçlü kaynak bulmak için bugünlerde 53 kilometre uzaklıktaki Alaca Koçhisar Barajı İsale Hattı’nın tamamlanması bekliyor.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un susuz kalmaması için gece gündüz çalıştıklarını belirtirken, 53 kilometre uzaklıktaki Koçhisar Barajı suyunu Organize Arıtma Tesisi’ne buluşturacak olan isale hattının son kaynağını yaptıkları bilgisini paylaştı. Aşgın, Geriye maslak ve terfi istasyonunda küçük bir kaç iş kaldığını vurguladı.

Koçhisar İsale Hattı’nın şehir şebekesine tam olarak bağlanmasının yaklaşık 10 gün sürmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 06.12.2021 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayri Doğan 2021-12-07 08:28:39

Koçhisar barajında inşAllah yeteri kadar su kalmıştır. Sonuçta ana amaçı tarımsal sulama.

Avatar
Bayindir 2021-12-06 20:47:37

Guzel bir gelisme Corum ve halki adina ancak suyu cok iyi ve idareli kullanmalı Corum sakini.. Emegi gecenlere cok tskler. Var olun..

Avatar
Ahmet Emin Tığlı 2021-12-07 08:27:19

Yılların hayali gerçek oluyor. Ama su krizi çoğu insanın umrunda değil. Şehirde otoparklarda bulunan oto yıkamacılar araçları içmesuyu ile yıkıyorlarsa vatandaşın su kullanmasına gerek yok onlar zaten suyu bitirir. Şehir merkezindeki otoparkların içmesuyu yerine kuyu suyu kullanması gerekmiyor mu ve bir yönetmelik çıkartılarak suyu çok harcayan işletmeler atıksularını tekrar kullanmaları için bir arıtma sistemi kurararak tekrar kurmaları yapılamaz mı