Hayvan Hastanesi’nde tarih belli oldu

Çorum Belediyesi‘nin hayata geçirdiği Hayvan Hastanesi 31 Mart’tan önce açılacak.

10 Ocak 2024 Çarşamba 15:41
Hayvan Hastanesi’nde tarih belli oldu

Çorum’da sokak hayvanları sorununun çözümüyle ilgili hazırlıklar bir bir tamamlanıyor. Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar şehrimizde hayata geçiriliyor.

Çorum Belediyesi hem sahipsiz sokak hayvanlarını koruyacak hem de başıboş sokak köpekleriyle ilgili problemi ortadan kaldıracak çalışmalarla Türkiye’ye örnek oluyor.  Hayvan Hastanesi projesi ve Geçici Hayvan Bakımevi’nin yenilenmesi gibi çalışmalarla altyapıyı hazırlayan Çorum Belediyesi, Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği’nin kuruluş sürecinde de aktif rol üstlendi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da 4 bölgede yer tahsisi yapılan sahipsiz sokak hayvanları toplanma alanlarının TBMM’den çıkacak yasal düzlemeyle birlikte faaliyete başlayacağını duyurdu. Başkan Aşgın “Sokak hayvanlarıyla ilgili sorunları uzun zaman önce görüp yatırımlar için düğmeye basmıştık. Şimdi o yatırımların açılışına günler kaldı. Valiliğimiz öncülüğünde çalışmalarını sürdüren, bizim de üyesi olduğumuz Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği marifetiyle de bu konuyu problem olmaktan büyük oranda çıkaracak, sokaktaki canlarımızı da kısırlaştırma sonrasında oluşturduğumuz doğal yaşam alanlarına hayvan severlerimizle birlikte götüreceğiz.” dedi.

Çorum Valiliği ve ilçe belediyeleri ile birlikte Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği’nin kuruluş sürecini tamamladıklarını belirten Başkan Aşgın, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilgili bakanlıklar da hazırlıklarını tamamladı. Yasal düzenlemeler meclisin gündemine geliyor. Bu yasal düzenlemeler çıkarken biz de altyapıyla ilgili ciddi bir güçlendirme yaptık.” dedi.

75 BİN M2 ALAN TAHSİS EDİLDİ

Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği bünyesinde doğal yaşam alanları oluşturmak için arazi tahsislerinin yapıldığını açıklayan Başkan Aşgın “Çorum merkezde de Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 75 bin m2 bir arazi Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği’ne tahsis edildi. Orada doğal yaşam alanları oluşturulacak. Bunun gibi il genelinde 4 farklı noktada doğal yaşam alanı oluşturulacak. Kısırlaştırılması, tedavisi yapılacak, sonrasında hayvanseverlerle birlikte bakımı yapılacak.” dedi.

31 MART’TAN ÖNCE AÇILACAK

Sokak hayvanlarıyla ilgili sorunları uzun zaman önce görüp yatırımlar için düğmeye bastıklarını belirten Başkan Aşgın, bu çalışmalardan birisinin de Hayvan Hastanesi projesi olduğunu dile getirdi. Başkan Aşgın “Sokak hayvanlarıyla ilgili öncü belediye olarak Türkiye’ye örnek bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Bir yandan hayvan hastanemizi yapıyoruz, diğer yandan geçici hayvan bakım evini yeniliyoruz. Hayvan Hastanesi’nin inşaat kısmı bitmek üzere. Ameliyathaneler, tedavi odaları ve karantina odaları gibi iç donanımını bitirerek 31 Mart seçimlerinden önce açılışını yapacağız.” dedi.

Son Güncelleme: 11.01.2024 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2024-01-10 16:22:47

Olacak, daha güzel şeyler olacak. Güveniyorum başkana.

Avatar
İskilipli 2024-01-10 19:38:55

Aşkın başkan maşAllah tam gaz devam devam

Avatar
Çorumlu 2024-01-10 15:58:52

veteriner alımları ne zaman yapılacaktır.

Avatar
Tolga 2024-01-10 18:27:21

Hiçbir canın nerde yaşayacağına sen karar veremezsin sen önce aday gösterilip gösterilmeyeceğine konsantre ol.. Sana oy yok..

Misafir Avatar
tolga 2024-01-11 12:22:24 @Tolga

evet ahmetciğim saat kulesini yıkıp yerine saat kulesi görünümlü 10 katlı rezidans yapma projemiz vardı izin vermedi.. o yüzden eleştiriyoruz..

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
el cevap 2024-01-11 11:02:29 @Tolga

merak etme aday aday daha çalışkanı yok maalesef

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
Ahmet DEMİR 2024-01-10 19:07:43 @Tolga

Ne oldu la Tolga? İstediğin imarı mı vermedi yoksa çevre cezası mı yedin?

Beğenmedim! (3)
Avatar
adil 2024-01-11 09:10:16

çok güzel olur

Avatar
Sibel 2024-01-11 21:52:30

Tam olarak nerede acaba bu tesis ?

Avatar
arif 2024-01-14 01:51:27

istenirse hersey yapilabiliyormus illede bunca insanin olmesimi gerekiyo sehir hayatinda kopekle insan sokaklarda nasil uyum olur araclarin gectigi yerde insanlar zorlaniyor.