Islaha 21 milyon kaynak

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Kızılırmak kenarı ıslahına 21 milyon lira ödenek ayrıldığını açıkladı.

19 Mart 2022 Cumartesi 15:00
Islaha 21 milyon kaynak

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Kızılırmak  kenarı ıslahına 21 milyon lira ödenek ayrıldığını açıkladı.
Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık’ın merkezinden akan Kızılırmak kenarında devam eden ıslah çalışmaları için 2022 yılında 21 milyon TL yeni ödenek sağlandığını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Milletvekili Kaya, Osmancık ilçesini Kızılırmak ve yan kollarından gelen akarsuların taşkın zararlarından önlemek amacıyla yapılan 'Çorum Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak Osmancık Geçişi 1. Kısım' işinde fiziki gerçekleşmenin yüzde 95 seviyesine ulaştığını belirtti.

Oğuzhan Kaya, proje kapsamında 4 bin 800 metre çift taraflı fore kazık imalatı, 3 bin 800 metre çift tarafı betonarme duvar kaplaması, 1 adet çelik yaya köprüsü, 3 adet yan dere bağlantı büyük menfezi, Organize Sanayi bölgesinde bulunan Çaysolak deresinin ıslahı ve diğer sanat yapılarının tamamlandığını hatırlattı.

Projeden geriye bin metre çift taraflı betonarme duvar kaplaması kaldığını hatırlatan Milletvekili Kaya, projenin toplam maliyetinin 113 milyon TL olduğuna dikkat çekti.

Bugüne kadar proje için 86 milyon TL harcandığını ve bu sene içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydeden Milletvekili Oğuzhan Kaya, 15 Mart 2022 tarihi itibari ile yüklenici firmanın şantiyesini açarak hızlı bir şekilde işe başladığını ifade etti.

2022 yılı için yaklaşık 21 milyon TL daha ödenek verilerek inşaatı en kısa sürede tamamlanacağını belirten Milletvekili Oğuzhan Kaya, iş kapsamında Osmancık merkezde Kızılırmak içerisinde yatak tanziminin de yapılacağını dile getirdi.


İHA

Son Güncelleme: 19.03.2022 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2022-03-19 15:19:02

İSKİLİP i üç koldan ve hacıkarani de birleyen derelerin islahi gerekir.
Çaylar temizlenmesi gerekli. Hatta bazı il ve ilçelerde yapılan dere çalışmaları düzenlemesi gerekli.
Cumartesi Pazar tatil günleri gezinti alanları olarak İskilip bu.düzenleme olur ise daha iyi çeker hele birde kale düzenlemesi vi kale civarına m2 büyük bir park da yapılsa hep edilse, yapılsa, kaç yıllar oldu duysa sesimizi yetkililer Bu arada MYO da bekliyor.
Tosya İskilip yoluda bekliyor.
" BİR SÖZ VAR: - BİRİ YER BİRİ BAKAR, KIYAMET BUNDAN KOPAR! "

Avatar
Öz İskilip li 2022-03-19 17:20:46

Hani sen İskilip de okudun, İskilip li sayılırdı, ne yaptın İskilip e. MYO yarım, Redif kışlası yarım, Kale yarım, Tımarlı sulama yarım, arasta restorasyon yarım, Derekarkın sulama yarım bu mu İskilip li olmak Oğuzhan Efendi, boş lafa karnımız tok.

Avatar
İskilip 2022-03-19 18:07:00

Kızılırmak ve barajdan en büyük zararı İskilip gördü, nimet Osmancık a, külfet İskilip e. Seçime gelirsin İnşAllah Oğuzhan

Avatar
çorumlu 2022-03-21 01:04:00

size verdigim oya yazik çok pişmanim