İşte son hava durumu raporu

Meteoroloji, son hava durumu tahminlerini açıkladı.

08 Ekim 2020 Perşembe 13:51
İşte son hava durumu raporu

Meteoroloji, son hava durumu tahminlerini açıklayarak çok sayıda ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Eskişehir, Ankara’nın batısı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Uşak, Denizli ve Kütahya da kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.
Meteorolojiden çok sayıda ile kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, bugün akşam saatlerinden sonra (Bugün saat 19.00 - yarın saat 05:00 arası) Uşak, Denizli ve Kütahya’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
DOKUZ İL İÇİN DAHA UYARI YAPILDI
Yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren Afyonkarahisar, Eskişehir, Isparta ve Burdur çevrelerinde, yarın sabah saatlerinden itibaren Ankara’nın batısı, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.
İÇ ANADOLU İÇİN FIRTINA UYARISI
Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, yarın İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 kilometre/saat, hamlesi 60-80 kilometre/saat) öngörülüyor.
Bu nedenle vatandaşların ulaşımda aksamalar, çatı uçması, toz fırtınası gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması önem arz ediyor.
İstanbul'da dolu paniği: Köprü altına çeken de var battaniye ile kaplayan da
Meteoroloji'nin perşembe ve cuma günleri için İstanbul'a yönelik şiddetli yağış ve dolu uyarısı yapmasının ardından aracını kapalı otoparka alamayıp dışarıda bırakmak zorunda kalan vatandaşlar kendi imkanları ölçüsünde önlem almaya çalıştı. Çok sayıda vatandaş arabasını korumak için köprü ve viyadük altlarına park ederken, aracını evinin önünden ayırmayan ise halı, battaniye, branda ve dışarıdan aldıkları inşaat malzemeleri ile korumaya aldı.
HAFTA BAŞINDAN İTİBAREN SICAKLIK YÜKSELECEK
Öte yandan, hava sıcaklıklarının cuma batı kesimlerde, cumartesi kuzey kesimlerde azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, hafta başından itibaren tekrar artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.
ÇORUM’DA HAVA
Çorum’da ise sıcaklık bugün 28 dereceyi gösterirken, Cuma günü 29, cumartesi günü 24, pazarg ünü ise 27 derece tahmin ediliyor. Aynı günlerde akşamları hava sıcaklığı 18-12 derece arasında değişiyor.
Yeni Şafak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.