İşte yeni yıl tedbirleri

Valilik Çorum’da vatandaşların yeni yıla güven ve huzur oranında girebilmeleri için tüm tedbirlerin alındığı açıklandı.

29 Aralık 2023 Cuma 13:40
İşte yeni yıl tedbirleri

Valilik Çorum’da vatandaşların yeni yıla güven ve huzur oranında girebilmeleri için tüm tedbirlerin alındığı açıklandı.

İşte o açıklama:

“İlimizde genel güvenlik ve asayişin muhafazası ve kamu düzeninin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşlarımızın yeni yıla huzur ve güven ortamı içerisinde girebilmeleri için ilimiz genelinde; sorumluluk bölgelerine göre İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız tarafından emniyet ve trafik tedbirleri alınmıştır.

Aynı zamanda 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD, İtfaiye, Zabıta, Çevre Sağlığı ve İl Sağlık kuruluşlarımız; ekipleri ile Valiliğimiz koordinasyonuyla görev başında olacaklardır.

Yılbaşında vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunabileceği alan/meydanlar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, marketler, terminal, otobüs durağı, okullar, üniversite öğrencilerinin barındığı yurtlar, ibadethaneler ve umuma açık mahaller ile kritik öneme haiz tesislerde personel görevlendirilerek emniyet ve trafik tedbirleri artırılmıştır.

Meydana gelebilecek hırsızlık, kapkaç vb. asayiş olaylarına karşı önleyici devriye ekipleri görevlendirilmiştir.

Kaçak/Sahte alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde ile mücadele kapsamında denetimler arttırılmıştır.

 Tombala ve kumar olarak tabir edilen oyunların kahvehane, kıraathane ile dernek, dernek lokali ve kooperatif adı altında faaliyet gösteren yerlerde oynatılmaması için gerekli uygulama ve denetimler arttırılmıştır.

 Şehir içi ulaşım ve şehirlerarası karayollarında tedbirler en üst seviyeye çıkarılmış, araç sürücülerine yönelik denetim ve uygulamalar sıklaştırılmıştır.

 Tüm ekiplerimiz koordinasyon içerisinde; yeni yıl kutlamalarının yoğun olması beklenen eğlence mekânları, kamusal alan ve meydanlarda kontrol ve denetimleri aralıksız devam ettireceklerdir.

 Acil hallerde 112 Acil Çağrı Merkezi, 159 Karayolları, 186 Elektrik, 187 Doğalgaz arıza İhbar Hatlarını arayan vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme, yardım ve kolaylıklar sağlanacaktır.

Alınan tedbirler; Valiliğimiz Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezimizde (GAMER) takip ve koordine edilecektir.

Son Güncelleme: 29.12.2023 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Furkan Demir 2023-12-29 23:58:14

1 Ocak tatili kalkmalı işçi esnaf işe giderken memurlar da gitmeli

Avatar
Vatandas 2023-12-30 20:29:12

Eskiden de yılbaşı kutlanirdı ve olay olmazdı şimdi vatandaşın yılbaşı kutlamaması için olayı devlet çıkartıyor .