Karaağaç köyünde hobi bahçesi tepkisi

Çorum merkez Karaağaç Köyü sakinleri, köylerine yapılmak istenen hobi bahçesine karşı çıktı.

28 Ekim 2023 Cumartesi 18:09
Karaağaç köyünde hobi bahçesi tepkisi

Çorum merkez Karaağaç Köyü sakinleri, köylerine yapılmak istenen hobi bahçesine karşı çıktı. Köy Muhtarı Adem Ölçer ve köy sakinleri yaptıkları açıklamada, tarım alanlarının korunması için hobi bahçeleri yapımına karşı çıktıklarını, tarım arazilerini koruma konusunda kararlı olduklarını açıkladı.

NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUYACAĞIZ

Tarım arazilerini ne pahasına olursa olsun koruyacaklarını ifade eden Muhtar Adem Ölçer ve köy sakinleri, köylerinde tarla vasıflı 52 dönümlük bir arazinin hobi bahçesi olarak yapılmak istendiğini, buna karşı tüm ilgili kurumları şikayet bildirdiklerini aktardı.

MUHTAR AÇIKLAMA YAPTI

Muhtar Adem Ölçer, yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Köyümüze yapılmak istenen hobi bahçeleri Çorum belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan 52 dönümlük tarla vasıflı bir alandır. Tarla vasıflı araziye hobi bahçesi hobi bahçesi yapılması hususunda köy halkı ile istişare yaptık. Köy halkı olarak köy sınırları içerisinde hobi bahçesi yapılmasına kesinlikle karşı durma kararı aldığımızın bilinmesini istiyoruz.

Hobi bahçelerini yapmak isteyen şahıslar kağıt üzerinde parsellenen tarla üzerinden satışların başladığı, hatta üst düzey yetkililerin de parsellenen araziden hobi bahçesi aldığı yönünde haberler yayarak, köy halkını yıldırmaya çalışıyorlar.

KÖY HALKI İSTEMİYOR

Biz de köy muhtarı ve köy halkı olarak devletin bütün yetkili mercileri olarak Çorum Valiliği, Çorum belediye Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'ne köyümüzde yapılmak istenilen hobi bahçelerine karşı olduğumuzu dilekçe ile bildirdik.
Ayrıca kamu kurumlarına yaptığımız başvuruda, karaağaç Köyü sınırları içerisinde yer alan bu ve bunun gibi hobi bahçelerinin yapımının engellenmesi için başvuruda bulunduğumuz her kurumun kendi mevzuatları kapsamında gerekli iş ve işlemlerin yapılmaması durumunda, ilgili kurum personellerinin görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma dahil hukuki süreci başlatmakta kararlıyız. Tüm köy halkı olarak, tarım arazilerinin korunması için bu konunun takipçisi olacağız."

Son Güncelleme: 28.10.2023 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahattin 2023-10-28 19:41:04

ilk defa çorumdan adam gibi bir itiraz geldi. Köylü kardeşlerimize helal olsun.

Avatar
Mert 2023-10-28 18:26:32

Adamın arazisi siz kim oluyorsunuz da engel olmaya kalkıyorsunuz,

Avatar
Mustafa 2023-10-28 19:29:50

Keşke bütün köyler aynı tepkiyi gösterse hobi bahçeleri rant kapisı oldu tarım arazileri heba oldu kimin kullandıgı belli olmayan evler haline geliyo hobi bahçeleri artık tamamen yasaklanması gerekli

Avatar
Murat 2023-10-29 00:58:04

Sanki ben sattım senin köyün arazisini beş para etmez arazinizi 10 paraya satarken neredeydiniz gerek yok tarım istiyorsan arazini elinde tutacaktın şimdi boş yapmayacaksın

Avatar
Helal Dayılarıma 2023-10-28 23:45:28

İşte bu... Nedir bu hobicilerden çektiğimiz. Üniversitede bütün hocalar Hobicilik yapıyor. Yeter bıktık bu kişlilerden. hanımın üzerine şirketi açıyor sonra yapıştır gide.... Batsın bu hobi bahçeleri.

Avatar
Acizlik 2023-10-28 19:08:26

Özel idare Tarım il müdürlüğü ve valiliğin acizliği bu zaten yasak olan bir şeye köy halkı isyan ediyor haklı olarak bu hususta valilikler iç işleri tarım ve çevre şehircilik bakanlığı nezdinde bu hadisenin önüne geçilecek kanuni boşlukların giderilmesi için teşebbüste bulunmalı

Avatar
Köylü 2023-10-28 18:29:00

Bu şahıs mart seçimlerine yatırım yapıyor belli

Avatar
Ahmet 2023-10-28 18:57:48

BM ile imzalanan anlaşmadan haberiniz var mı acaba? O anlaşmayı görseniz hobi bahçesine dua edersiniz. Sürdürülebilir tarım adı altında tarlalar elinizden alınacak, haberiniz yoksa bilginize...