Maşallah ustalara...

Çorum’un Sungurlu ilçesinin en eski berberlerinden olan 77 yaşındaki Hasan Çağlanoğlu ve 69 yaşındaki Servet Çıtak, meslekte 60 yılı devirdi.

06 Aralık 2023 Çarşamba 12:08
Maşallah ustalara...

Çorum’un Sungurlu ilçesinin en eski berberlerinden olan 77 yaşındaki Hasan Çağlanoğlu ve 69 yaşındaki Servet Çıtak, ileri yaşlarına rağmen 60 yılı geride bıraktıkları mesleklerine şevkle devam ediyor.

60 YILI DEVİRDİLER

Sabah erken saatlerde açtıkları dükkanda müşterilerini ekmek teknesinin kapısında bekleyen Hasan Çağlanoğlu (77) ve Servet Çıtak (69), ustalarından emanet aldığı tebessümle 60 yılı aşkın süredir müşterilerini tıraş koltuğuna oturtuyor.

İLK GÜN GİBİ

1961 yılında, ilk okulu bitirdikten sonra babasının Kaymakamlık Karşısından bulunan berber dükkanına kendisini çırak olarak verdiğini söyleyen Hasan Çağlanoğlu, o günden itibaren ilçede 62 yıldır berberlik yaptığını söyledi.

1963 yılında, Eski Hal içinde çırak olarak başladığı berberlik mesleğini, ilk günkü aşkla sürdürdüğünü söyleyen Servet Çıtak ise, ömrü yettiği sürece bu mesleği yapmaya devam edeceğini söyledi.

DOSTLUĞUMUZ BAKİ

Yaklaşık 15 yıldır ortak olduklarını söyleyen Hasan Çağlanoğlu, “Bizim ortaklığımız formalite. Biz Servet ile ortaktan öte dostuz. Akşama kadar çalışır, ne kadar kazandıysak ikiye böleriz. Ama biz öyle diğer ortaklara benzemeyiz. Mesele Servet usta kaza geçirdi, 6 ay dükkana gelemedi. Bende 6 ay boyunca günlük ne kadar kazandıysam, yarısını gönderdim. Bende 2 ay gelemedim dükkana, Servet usta da günlük ne kadar kazandıysa yarısını bana getirdi. Dedim ya biz ortaktan öte dostuz” dedi.

Son Güncelleme: 06.12.2023 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayindir 2023-12-06 12:41:48

Yuce Yaradan bol bereket, saglik versin.. Ornek esnaf dayanismasi..