Meteoroloji’ye göre yağış kapıda

Meteoroloji'ye göre Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yağış var.

16 Ekim 2023 Pazartesi 14:45
Meteoroloji’ye göre yağış kapıda

Meteoroloji peş peşe uyarılarda bulundu. İstanbul dahil birçok kent için alarm verildi. Orta ve Doğu Karadeniz'de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak bekleniyor. Bitlis, Hakkari, Muş ve Van’da kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Çarşamba günü ise neredeyse yurdunun tamamı için alarm verildi. İşte beklenen hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli sağanak, Samsun'un doğusu, Ordu ile Giresun çevrelerinde, Trabzon'un doğusu ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde etkili olacak.

Orta Karadeniz'de kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Doğu Karadeniz'de ise yer yer çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması beklenen yağışların etkisinin, yarın sabaha karşı azalacağı ve öğlene kadar süreceği tahmin ediliyor.

Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Gece ve yarın sabah Doğu Karadeniz’de Rize ve Artvin’de su baskınlarına dikkat edilmesi konusunda uyarı geldi.

Önümüzdeki 4 gün sıcaklıklar düşecek ancak Cuma gününden itibaren tekrar yükselecek.

KAR UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Bitlis Hakkari ve Muş’ta sabah saatlerinden, Van’da ise öğle saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir.

(Milliyet)

Son Güncelleme: 17.10.2023 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.