Paydaşlara soruyorlar

Çorum Belediyesi Akıllı Şehirler Yol Haritası'nı hazırlamak için şehrin paydaşlarıyla istişare ediyor.

20 Kasım 2019 Çarşamba 23:40
Paydaşlara soruyorlar

Çorum Belediyesi Avrupa Birliği tarafından desteklenen Akıllı Şehirler Yol Haritası projesi kapsamında şehrin paydaşlarıyla istişare ve danışma toplantısı düzenledi.

Akıllı Şehirler’de insan hayatını kolaylaştırmak ve bu anlamda yapılan uygulamaların sürdürülebilirliğini sağlamanın önemine değinen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şöyle dedi; “Merkezinde insanın olduğu bir proje. Bir şehri teknolojik yeniliklerin entegrasyonu ile akıllı şehir uygulamaları ile daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çıktığımız bu yolda şehrimize ve hemşehrilerimize ne gibi faydalar sağlayabiliriz, şehrin hangi sorununa çözüm bulabiliriz ya da ne tür kolaylıklar sağlayabiliriz bunları düşünüyoruz. Bu anlamda Şehir eşleştirme programıyla Avrupa ülkelerine giderek oradaki akıllı şehir uygulamalarının şehrimize adapte edilmesi için teknik geziler düzenliyoruz. Kardeş şehrimiz Gimhae ile bu anlamda karşılıklı personel eğitimleri ve teknik ziyaretleri içeren bir anlaşma imzaladık. Şehri birlikte yöneteceğiz derken samimiydik bugün tavrımız her alanda tavrımızla bunu gösteriyoruz şehrimizin her kesimini her paydaşını istişare toplantılarıyla yönetim mekanizmasına dahil ediyoruz. Akıllı Şehirler Yol Haritası projesinde de, Hitit Üniversitesi, İl Etüt Proje Müdürlüğü, Bilsem, Ticaret Sanayi Odası, Emniyet Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, Kent Konseyi, Mimarlar Odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte istişare toplantıları yaparak projeden elde edilecek faydayı en üst düzeyde tutmayı amaçlıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nereye Bakıyor Bu Insanlar 2019-11-21 12:59:45

Fotoğrafta 1 hanımefendi hariç kimse ne sunumu yapana, ne de sunuma bakıyor? Çoğunun elinde çok önemli işler yaparken kullanılan malum akıllı cihazlar var. Akıllı şehrin genel kabul gören 6 bileşeni var ve (bence) en önemlisi Smart People. HAdi kolay gelsin

Avatar
Tolga 2019-11-21 13:03:24

Paydaşlarda hiç değişmiyor.

Avatar
çorumlu 2019-11-21 13:25:45

paydaşmı yandaşmı başkan ülkenin birlik dirliğe ihtiyacı var sen hala yandaşlarla istişare ediyorsun etrafına bir bak paydaşmı yandaşmı

Avatar
Ekip işi 2019-11-21 20:27:47

Bu ekip içinde, toplantılarda Akıllı sistemler konusunda uzman yok. Teknik Uzman görüşü yok. Tamamen kağıt üzerinde, pratiği hiç olmayan bir iş yapılıyor. Akıllı şehir gezerek yapılmıyor.Lütfen gazetecilik yaparken daha özverili olalım. Sorgulayalım. Somut adımlar atılması için herkes elini taşın altına koysun. Bu işler slayt ile sunum ile olmaz.

Avatar
Aslan Hocam 2019-11-21 12:05:35

Uzun zamandır görmüyorduk aslan hocamızı. Kaybolmuştu, özlemiştik (!).

Avatar
Allah Daim Etsin 2019-11-21 14:56:44

Başkan bey sadece 1 kişiyle fotoğraf çektirmiş. Ya da sadece o paylaşılmış. Mesaj net yani. Muhabbet güzel şey.

Avatar
Sung 2019-11-22 00:04:49

Bence bir de yoldaşlara sorun

Avatar
oguzhab cemil 2019-11-22 01:59:34

paydaş değil yandaş aslında hep bellli isimler artık bıktık aynı kişileri görmekten adam eskişehirli çorum'un paydaşı...bırakın bu işleri artık derim .