Protokol ve halk bayramlaşacak

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi ortaklaşa bayramlaşma töreni düzenleyecek.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 19:43
Protokol ve halk bayramlaşacak

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi ortaklaşa bayramlaşma töreni düzenleyecek.

Program 10 Temmuz Pazar günü Bayramın 2. Günü saat 14.00’de protokolün katılımıyla Hürriyet Meydanı’nda gerçekleşecek.

BELEDİYE KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Çorum Belediyesi’nin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların huzur içerisinde bayramlarını geçirmeleri amacıyla gerekli tüm önlemlerini aldığı bildirildi.

Çorum Belediyesi’nin bayram boyunca Çorum halkının hizmetinde olacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “İlgili birimlerimiz bayram boyunca hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı personelimiz bayram süresince 24 saat görevinin başında olacak. Yine bayram boyunca su arıza, kanalizasyon ve içme suyu arıtma tesislerinde nöbetçi personelimiz hazır bulunacak."dedi.

HAYVAN PAZARI 3’ÜNCÜ GÜNE KADAR AÇIK

Kurban Bayramı sebebiyle yoğunluk yaşanan Çorum Belediyesi Hayvan Pazarı, Bayramın 3. Gününe kadar açık olacak.
Başkan Aşgın, Kurban Bayramında vatandaşların istek ve şikâyetlerini Alo Zabıta 153 ve WhatsApp istek şikayet hattı 0 501 1001919 numaralı telefonlara bildirmelerini istedi.

KURBAN KESİM YERLERİ

Çorum Belediyesi, Kurban Bayramında vatandaşların kurbanlıklarını kesebilecekleri kesim yerlerini belirledi. 9 farklı bölgede yapılacak kesim işlemleri için çalışmalarını hızlandıran Belediye, kurban kesim yerlerini arife günü kesime hazır hale getirecek.
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle belediyenin kurban kesim yerleri ve bayram tedbirleriyle ilgili çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Belediye kurban kesim yerlerini de belirledi. Altyapısı Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan 9 farklı bölgede kurban kesim yerleri şunlar:

Mimarsinan Mahallesi 14. ve 29. Sokağın kesişim noktasındaki park, 
Buharaevler Mahallesi Dr. Sadik Ahmet Caddesi Hz. İbrahim Camii yanı,
Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Caddesi ile Sülüklüevler 38. Sokak ve 48. Sokağın kesişim noktasındaki park alanı (Eski Tedaş şantiye karşısı), Buharaevler Mahallesi 5. Cadde Recep Yazıcıoğlu Parkı kuzeyi, 
Çamdeğirmeni 10. ve 19. Sokağın kesiştiği yer (Elektrik trafosu yanı), 
İkbal Kent arkası Çiftlik Çayırı 35. Sokak, 
Bahçelievler Mahallesi İpeklievler 23. Sokak, 
Gülabibey Mahallesi Mevlana Camii Yanı 
İskilip yolu üzeri Yeni Hayvan Pazarı kurban kesim yeri
Belediye, kesim alanlarına et askı sehpaları, masa, sandalye ve çadırlar da kurarak etlerin parçalanması için kurban kesim alanlarına kütük dağıtacak. Bayram süresince görevli personeller kesim noktalarında sürekli olarak temizlik için hazır bulunacak. Ayriyeten kesim noktalarına kurban atıkları için konteynır yerleştirilecek.

TOPLU ULAŞIM 1 VE 2'İNCİ GÜN ÜCRETSİZ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Bayramın 1. ve 2'inci günü toplu taşımanın ücretsiz olacağını belirtti.
Toplu taşıma araçlarının Kurban Bayramının 1 ve 2'incü günü saat 09.00’dan itibaren ücretsiz olarak Çorum halkına hizmet vereceğini belirten Başkan Aşgın,“Toplu ulaşım araçları bayramın ikinci günü saat 08.00’den itibaren hizmet vermeye başlayacak ve 3. gün normal seferlerine devam edecek."dedi.

BAYRAM TEMİZLİĞİ

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yılın 12 ayı devam ettirdikleri temizlik çalışmalarını Kurban Bayramı öncesinde yoğunlaştırdı. Tespit edilen çöp konteynırları koku ve sağlık riskleri oluşturmaması adına yıkanarak dezenfekte edildi.
Özellikle Kurban atıklarının bertaraf edilmesi noktasında vatandaşları uyaran belediye yetkilileri, kurban atıklarının gelişi güzel atılması durumunda alınan tüm önlemlerin boşa gideceğini belirtti. Kurban atıklarının çevreye zarar vermemesi için Bayram namazı sonrasında Çorum Belediyesi ekiplerinin dağıtacağı kurban poşetlerine atıkların konulması, poşetlerin ağzının bağlanarak çöp konteynırına atılması ve konteynır kapaklarının kapatılması gerekmekte.

Muhtelif zamanlarda şehrin işlek caddelerini yıkayan Belediye ekipleri Kurban Bayramı öncesi Çorum’un yaya yoğunluğu fazla olan caddelerinde yıkama yaparak şehri Kurban Bayramına hazırlıyor.

VEKTÖR VE UÇKUNLA MÜCADELE

Karasinek ve vektör canlıların kontrolsüz üremesini engellemek için şehrin çeperlerinde belirlenen hayvan ve insan atıklarının olduğu noktalarda bu canlılar larvayken mücadeleye başlayan ve bu mücadelesini yıl boyu sürdüren Belediye ekipleri bayram öncesi mücadelenin alanını genişletti. Vatandaşların Kurban Bayramını daha rahat ve huzurlu geçirebilmesi için tedbirleri artıran Çorum Belediyesi, mücavir alan sınırları içerisinde tespiti yapılan noktalarda vektör canlılarla mücadele çalışması yapıyor.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Çorum Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi mezarlıkları bayram ziyaretine hazırlıyor. Mezarlıklarda bayram öncesi genel temizlik, ot biçme bakım ve onarım çalışmalarıyla birlikte yabani otları ilaçlama çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.
Vatandaşların gönül rahatlığıyla mezarlıkları ziyaret edebilmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Kurban Bayramı öncesinde yoğun bir mezarlık ziyareti olacağını tahmin ediyoruz. Ekiplerimiz mezarlıklarımızda yapılması gereken çalışmaları büyük bir titizlikle yapıyor. Çorum Belediyesi olarak mezarlık ziyaretlerinin daha nezih bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli tüm önlemleri alıyoruz” diye konuştu.

BAYRAMLAŞMA 2’İNCİ GÜN

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi ortaklaşa bayramlaşma töreni düzenleyecek.

Bayramın 2. Günü 10 Temmuz Pazar günü saat 14.00’da protokolün katılımıyla gerçekleşecek olan bayramlaşma törenine tüm Çorumluları davet eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum’umuzda bayramı tam anlamıyla yaşadığımız, valilik, belediye ve tüm Çorumluların bir araya geldiği, kucaklaştığı bayram törenlerini son yıllarda gelenek haline getirdik. Bu bayram da geleneği bozmadık, tüm Çorum’un kucaklaşacağı Hürriyet Meydanı’nda(Saat Kulesi Yanı) gerçekleşecek bayramlaşma törenine hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 08.07.2022 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adsız 2022-07-06 23:14:39

Sadece bayramın birinci günü otobüslerin ücretsiz olması yetersiz..Birinci gün genelde kurban kesilir gezmeler ikinci ve üçüncü gün devam eder...Ankarada zannederim 4 gün ücretsiz..Çorum gibi bir yerde bir gün ücretsiz olması ile ovunulmemeli.