Rekor zam! Aşgın: 'İşçimize hak ettiği ücreti verdik'

Çorum Belediyesi’ndeki daimi işçiler için 2024 toplu sözleşme görüşmeleri rekor bir zamla tamamlandı.

12 Ocak 2024 Cuma 14:03
Rekor zam! Aşgın: 'İşçimize hak ettiği ücreti verdik'

Çorum Belediyesi’ndeki daimi işçiler için 2024 toplu sözleşme görüşmeleri rekor bir zamla tamamlandı. İşçi maaşlarına yüzde 150 artış yapıldığı sözleşme, düzenlenen törenle imzandı.

Çorum Belediyesi’nde çalışan daimi işçileri ilgilendiren 2024 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, işçiyi memnun eden rekor bir zam kararıyla kararla tamamlandı.  Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında atılan imza ile daimi işçinin 2024 yılının ilk altı ayında alacağı ortalama ücrette önemli oranda iyileştirme sağlandı.

SENDİKA MÜTEŞEKKİR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sözleşme imza töreni için sendika yöneticileri ve işçilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Sözleşmenin detayları hakkında bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, işçiyi memnun eden güzel bir sözleşmeye imza attıklarını dile getirdi.

BAŞKAN BİZİ KIRMADI

Köroğlu, “Belediye başkanımız bizleri kırmadı. 1 yıllık çok güzel bir sözleşme oldu. İşçi kardeşlerimize yüzde 150’ye yakın bir artış yaptık. Yevmiye ücretleri, aile ve çocuk yardımı, yemek yardımı ve diğer sosyal yardımlarla birlikte daimi işçimizin önemli oranda artış yaptık. İşçimize hak ettiği ücreti verdik.”dedi.

Köroğlu, sözleşme kapsamında yılın ikinci altı ayında da enflasyon oranında maaşlarda artış yapılacağını belirerek “01 Temmuz’da memura yapılan zam oranında yeniden artış yapılacak. İşçinin alın terinin karşılığını verdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

TOPYEKÜN BAŞARI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da imzaladıkları yeni toplu sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti.  Belediyecilik hizmetlerinde topyekun bir başarıya imza attıklarını dile getiren Başkan Aşgın “Bunu tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bizim merkezimizde adalet ve hakkaniyet vardır.  Bizim kardeşlerimiz kışın soğukta yazın sıcakta fedakarca çalışıyorsa biz bu hakkı teslim etmeliyiz.

MUAZAM BİR ARTIŞ

Yüzde 150 artışla muazzam bir sözleşme imza attıklarını dile getiren başkan Aşgın “Gerçekten işçimiz bunu hak ettiği için veriyoruz. Bizim işçimizin evini geçindirmesi, çocuklarına güzel bir gelecek hazırlaması için hak ve adalet ölçüsü ile sözleşmemizi belirledik. Hayırlı olsun.” dedi.

Son Güncelleme: 12.01.2024 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarafsız 2024-01-12 14:29:45

Ben yüksek mühendisim, benide işçi olarak alırmışsınız Başkan. Maalesef boşa okumuşuz..

Misafir Avatar
VATANDAŞ20 2024-01-16 09:41:28 @Tarafsız

BU YAZIYA İSTİNADEN İŞÇİ OLUP YÜKSEK LİNSANS YAPAN VE MÜHENDİS VARMIŞ ARKADAŞ CEVAP VERMİŞ.. SÖYLESİN KİMMİŞ O BİZDE BİLELİM ÖYLE BİRİ YOK.. İŞÇİ OLARAK KADROYA GEÇİP SONRADAN İŞÇİLİK YAPMAMAK İÇİN FORMALİTEDEN OKULA BİLE GİTMEDEN DİPLOMA ALANLARDADA MÜHENDİS YOK... MÜHENDİSLİĞİN MEMLEKETTE GELDİĞİ NOKAYA BAK İŞÇİLER MÜHENDİSLERE LAF YETİŞTİRİYOLAR O KADAR İŞÇİLER YANİ.. ANLADINIZ SİZ ONU !!!

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
canım mühendis 2024-01-12 15:09:34 @Tarafsız

işçi kadrosunda olup da yüksek lisans yapan yok mu mühendis bey. kendinizi bir şey zannediyorsunuz. okumasaydın, kim oku dedi sana. başkasının parasına göz dikerek neyi amaçlıyorsun. aldığından daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorsan bunu mühendis gibi (güya çok okumuşsun ya) dile getir. tamam mı canım mühendisim benim :))

Beğenmedim! (69)
Avatar
Ali 2024-01-12 14:21:28

Yapın yapın çok zam yapın, ondan sonra da neden herkes kamuya girmeye çalışıyor diye söylenin. Özel sektör bu rakamları vererek nasıl ayakta kalacak hiç düşünen yok. Kamu çalışanına yüksek maaş, özel sektör açlık sınırında, sonra da sosyal barışın dibine dinamit.

Misafir Avatar
Batandaş 2024-01-13 08:15:54 @Ali

Vay be Ak Parti Belediyesinin verdiği zama bak Ak Parti iktidarının verdiği zama bak bu nasıl çelişki arkadaş bu insanlar farklı ülkelerde mi yaşıyor yazık Suya zam yaparsanız haram olsun ben 7500 lira alırken b nasıl olabilir Allah'tan korkun

Beğenmedim! (1)
Avatar
Tarafsız 2024-01-13 15:32:34

Canım mühendisim diye yazan IQ su yerlerde sürünen vataştaş, sizlerin o işçi kadrosuna girerken kimlerin nerelerini yaşadığınızı herkes biliyor. Sizde suç yok suç size o kadar maaşı verenlerde.

Avatar
Doğru söyleyen 2024-01-13 16:07:07

Canım mühendis adıyla isim yazan arkadaş, senin de bir tarafın yiyorsa çık piyasaya özel sektörde çalış, bakalım sana kaç lira para verecekler. Asgari ücret bile vermezler. Sen şu anda tam üç katını alıyorsun. İnşaatlarda sabahtan akşama kadar soğukta iş yapan ustaların bir yılda aldıkları günlükleri topla, senin bir yılda aldığın maaş kadar etmez. Haddini bil. Ayrıca işçinin yüksek lisans yapmasına gerek yok. İşçi adam tulumu giyer işe çıkar. Masa başında oturup işçi maaşı alıp ahkam kesme

Misafir Avatar
Vatandaş 21 2024-01-16 13:10:37 @Doğru söyleyen

sen istifa edersen sana ne kadar verirler? İnşaatta çalışanında dışarda çalışanında ekmeğinde kimsenin gözü yok. Lakin İlime bilime verilen değerle ülkenin gelişmişlik seviyesi doğru orantılı oluyor malesef bu durumda ülkemizin konumunu tescilliyor. Aç bak biraz bakalım avrupada vb ülkelerde mühendis maaşları ile işçi maaşlarını kıyasla ... Avrupadaki işçiler nerde çalışıyor ? Ayrıca keramet masada veya inşaatta ise habere konu kişilerinde hemen hemen hepsi masa başında çalışıyor !!

Beğenmedim! (0)
Avatar
Doğrucu 2024-01-12 15:18:51

İşçiye yüzde yüz elli veriyorsun emekliye de yüzde yüz kırk ver bari biri yer biri bakar

Avatar
Aslinda olan! 2024-01-12 18:57:49

Reisin seçimleri kazanalim diye EYT'yi çikarttigi bgibi hiboda bol keseden dagitiyor bakalim. Daimi işciler birileerinin torpillileri adami olan kaldi bir çoguda masa basinda işcilikle alakasi yok ne ala memleket.

Avatar
Oy yok 2024-01-13 20:33:24

Orta okul mezunları,liseyi yıllardır aciktan okuyan kadrolu 40 bin TL maaş alan belediye torpillilerj. Sizlere hakkımı helal etmiyorum. Aynı evde karısı kültür merkezlerine hizmetli,kocası park bahçelerde aynı eve 80 bin TL maaş giren onlarca torpilli evi sayabilirim. Garibanın hakkı gözünüze dizinize dursun inşAllah

Avatar
Mustafa 2024-01-12 17:59:45

Bu maaşlara yapılan zamlar iki katı şekilde enflasyona yansıyo sonra markete ev kirasına herşeye zam geliyo olan maaşına bukadar zam alamıyan insanlara oluyor