Şehir Estetik Kurulu Başkan Vekili oldu

Çorum Belediyesi Şehir Estetik Kurulu ilk toplantısını yaparken, kurul başkan vekili Başkan Aşgın'ın Özel Kalem Müdürü Yüksek Mimar Fatih Özüyağlı oldu.

26 Nisan 2021 Pazartesi 14:59
Şehir Estetik Kurulu Başkan Vekili oldu

Çorum Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında kurulma kararı alınan Şehir Estetik Kurulu ilk toplantısını yaparken, kurulun başkan vekili ve yönetim kurulu belli oldu.

Çorum Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Şehir Estetik Kurulu’ Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan kararla kurulan Kent Estetik Kurulu’nun 10 kişilik bir teknik ekipten oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kurulun şehirdeki tarihi ve doğal değerlere uygun ilke kararları geliştireceklerini, mevcut değerlere uygun mimarinin uygulanmasını ve estetik çözüme ulaşılmasını sağlayacağını belirtti. Başkan Aşgın, Şehir Estetik Kurulu üyelerini tebrik ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Şehir Estetik Kurulu Başkan Vekili Fatih Özüyağlı da, kurulun çalışmaları ve amacı hakkında yaptığı açıklamada “Bir şehrin kimliğini ortaya koymak için kentsel ve çevresel estetik değerler son derece önemli unsurlardır. İnsan ve çevre etkileşimini sağlamak için öncelikle yaşadığımız mekânların estetik olarak bizi mutlu etmesini sağlamalıyız. Bu hususta, belediyemizin yetki ve görev sınırları içerisinde kalan yerlerde estetiğe, tarihi ve doğal değerlere uygun ilke kararları geliştirmek, binaların cephelerinde, çatılarında ve bahçelerindeki görsel kirliliği ortadan kaldırmak, algıladığımız ve etkilendiğimiz ortak mekânlarımızın yaşam kalitesini ve kentsel değerimizi artırmak amacıyla kurulan “Şehir Estetik Kurulu”nun önemli hizmetlerde bulunacağına inanıyorum.”dedi.

Çorum Belediyesi Şehir Estetik Kurulu komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Kurul Başkanı (Vekalet) Yüksek Mimar Fatih Özüyağlı, üyeler Meclis Üyesi Mimar Ubeydullah Ahıskalı, Meclis Üyesi Peyzaj Mimarı Fatih Gümüş, Yapı Kontrol Müdürü İnşaat Mühendisi Köksal Çöldaş, Yüksek Mimar Pınar Karakurt, Yüksek Mimar Ayşenur Çelik, İnşaat Mühendisi İbrahim Buğra Tığlı, Harita Mühendisi Yüksel Poyraz, Şehir Plancısı Menşure Altıparmak ve Yüksek Mimar Nurcan Karslıoğlu.

Son Güncelleme: 28.04.2021 00:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Komedi 2021-04-26 15:13:40

Şehri inşa edenler zaten inşaat mühendisleri, mimarlar, beledi hizmet gibi formasyon sahipleri..

Bu kurul belli ki meşveret meclisi, karardan ziyade süs niyetine en azından danışma meclisi gibi... Ama orada da mimar, mühendisten başka bir titr yok.

Tarihçi, felsefeci, sosyolog hatta antropolog, hatta ve hatta iktisatçı eklemelisin ki şu ekip, zaten sistemi elinde tutanlardan farklı bir vizyon çizsin sana. Memleketin 100 yıllık sıkıntısı zaten şehri sadece mühendislerin inşa etmesi. Hayır mühendisimiz de kendini sosyal bilimlerde geliştirse ona da razıyız.. o da yok.. sonra böyle körler sağırlar birbirini ağırlar..

Misafir Avatar
Komedi 2021-05-02 02:59:44 @Komedi

Kıymetli vatansever, yeri gelir veteriner de olur. Neden olmasın, bu karşı-eleştirinden ne demek istediğimi anlamadığını çıkartıyorum. Politik-popüler söylemlere çekme eleştirimi. Dediklerimi dikkatli oku bi'zahmet yahu insaf, bugün akıl almak için senden farklı düşünebilecek, farklı vizyon ve ufka sahip insanlara danışarak icraatinin etkisini genişletip/geliştirmek istemezsen, bunun adı danışma olmaz ki. Çok basit anlattığımı düşünüyorum açıkçası. Ayrıca kendini karşıma 'VATANSEVER' olarak konumlandırman da ayrı komedi olmuş, kalemşör kim güzel bir oximoron örneği sergilemişsin helal olsun.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
vatansever 2021-04-26 22:27:03 @Komedi

utanmasan veteriner de olsun bu ekipte diyeceksin. kalem silahşörüsün belli ki. yandaş değilim ama yazdıkların o kadar saçma geldi ki; bu söylediklerin yerine 1 gr glikoz almak için bir çuval keçiboynuzu yesek daha iyi.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Pizzacı 2021-04-26 15:47:46

Bu işte başka bir iş var ama ne zaman ortaya çıkar dur bakalım

Misafir Avatar
Dış görünüş 2021-04-26 17:57:58 @Pizzacı

Ne şehir ama estetik süper.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Gandalf 2021-04-26 15:36:44

Gerçekten bayaa liyakatlı bir seçim olmuş.Her zamanki gibi aynı tas aynı hamam bu iş böyle gider ama elbet bu seçimde gelir o zaman umarım bu şekilde atamalar sonrası aklınız başınıza gelir ama iş işten geçer

Avatar
Hacı 2021-04-26 15:31:39

Yaaa gerçekten ne derece mantıklı birşey yasal olarak olmayacak birşeylere kılıf hazırlayarak yapmaya çalışmak birde üstüne kadroda meclis üyeleri ve özel kalem müdürünün olması şaşırtıcı yani madem siz karar veriyorsunuz neden diğer insanları da zan altında bırakıyorsunuz

Avatar
Sertan 2021-04-27 20:39:37

Şehir planlama mühendisi çoğaltılmadı yerinde bir karar tşk ederiz.