Sıklık’ta 9 kuyudan 170 lt/sn su

Sıklık Bölgesinde bulunan 9 aynı yeni kuyudan elde edilen 175 lt/sn su arıtmaya verildi.

29 Temmuz 2021 Perşembe 16:20
Sıklık’ta 9 kuyudan 170 lt/sn su

Çorum Belediyesi artan kuraklık tehlikesine karşı Çorum’da içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için yeni kuyu ve alternatif su kaynakları arama çalışmalarını sürdürüyor. Sıklık Bölgesinde bulunan yeni kuyuların suyu da şebekeye verildi..
Sıklık bölgesinde 9 içme suyu kuyusundan 170lt/sn su bulundu. Çorum Belediyesi’nin Sıklık Bölgesinde bulunduğu kuyu sularından su teminine başlandı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum’umuzun su sıkıntısı yaşamaması için aşkla çalışıyoruz.”dedi.

Artan kuraklık tehlikesi nedeniyle içme suyu kaynaklarının azaldığını ve yeni içme suyu kaynaklarının daha da önemli hale geldiğine dikkat çeken Başkan Aşgın, “Şehrimizin içme suyu problemini 10 yıllara sari çözecek olan Koçhisar İsale Hattımızda son dönemece girdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla acil kamulaştırma kararı çıkartıldı ve birkaç ay içerisinde bu hat tamamlanarak şehrimize su teminini gerçekleştirecek. Bu esnada başkaca su kaynakları bulmak için sürekli zemin etüt çalışmaları yapıyoruz ve kuyular açıyoruz. Sıklık Bölgesinde bulduğumuz saniyede 170 litre kapasiteli suyu 4 Km isale hattı döşeyerek Bahabey Su Arıtma Tesisimize ulaştırdık ve şehir şebekemize bu suyu bağladık. Saniyede 170 Litre su kapasitesi şehrimizin günlük su tüketiminin yüzde 22’sine tekabül ediyor ve çok ciddi bir miktar. Belediye hizmetlerimizin tamamında olduğu gibi şehrimize içme suyu sağlamak, yeni kaynaklar bulmak için de durmadan, yorulmadan, aşkla çalışmaya devam ediyoruz”dedi.

Başkan Aşgın, tüm Çorum halkına içme suyunu tasarruflu kullanmaları ve israf etmemeleri noktasında uyarılarda bulundu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÖMER 2021-07-29 20:34:50

Allah razı olsun bütün bu hayırlı iş yapanlardan.

banner165