Sinekler yeniden bizimle!

Çorum'da en son Nisan ayında görülen sinekler yeniden geldi.

03 Haziran 2024 Pazartesi 11:21
Sinekler yeniden bizimle!

Çorum'da en son Nisan ayından görülen sinekler, sıcaklığın artmasıyla yeniden gündeme geldi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerini üzerinde seyretmesi üzerine bağ alanlarında sivrisinek, kent merkezindeki park ve bahçelerle diğer alanlarda diğer sinek türleri kendini iyice hissettirmeye başladı.

Çorum Belediyesi hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle geçtiğimiz nisan ayında vektörel mücadeleye erken başlandığını duyurmuştu. Yaklaşık bir buçuk ay aradan sonra Haziran ayına girilmesi ile birlikte sinek oluşumu yeniden baş gösterdi.

Öte yandan Çorum Belediyesi'nin 31 Mart seçimleri nedeniyle ilaçlama ihalesini geç yaptığı, sineklerin bu nedenle ürediği iddiası ortaya atılırken, konuya ilişkin bugüne kadar net bir bilgilendirme yapılmadı. 

Son Güncelleme: 03.06.2024 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2024-06-04 19:23:47

Ortalık sinek kaynıyor ve kimseden çıt çıkmıyor Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz neredesiniz

Avatar
Çorumlu 2024-06-03 11:47:44

Çevremiz çeltik tarlaları ile çevrili sivri de çıkar ama ilaçlama artırılması ve sürekli olmalı

Avatar
Bu sene fena 2024-06-03 14:33:36

Bu sene fena hava da. Sinekten geçilmeyecek kesin. Bütün pencereleri sineklikle kaplamak lazım.

Avatar
Çorum’da yaşayan vatandaş 2024-06-03 23:29:41

Bu sene Çorumda park bahçe ve bağlarda aşırı sinek yoğunluğu mevcut hatta merkezde bile bu aşırı rahatsızlık oluşturmakta. Anlaşıldığı kadarıyla seçimler dolayısıyla ilaçlama zamanında yapılmamış ve bu konuda bir ihmal oluşmuştur . Ciddi çevre ve sağlık sorunu oluşturan bu konunun çözümü konusunda gerek belediyenin gerekse bu konuyla ilgili devlet diğer devlet kurumlarının hassasiyet göstermesi ve çözümü konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını ivedilikle bekliyoruz yaşayanların ciddi konforunu bozan bu sorunun hiçbir şekilde bir mazeretle makul hale getirilebileceğini de kabul etmiyoruz ayrıca gelecek sene de aynı sorunları yaşamamak için şimdiden gerekli önlemlerin alınmasını da belediyemizden bekliyoruz

Avatar
çorum 2024-06-05 08:46:09

Hastanede çimenlerin arası sinek dolu. Bahçede oturalım dedik her yer sinek kaynıyor.

Avatar
Yakup 2024-06-05 12:15:29

sinek doğal canlı bununla mücadele zehir saçarak olmaz zehir bağımlısı oldu vatandaş. çöpleri ayrıştırın kurcalanmasına müsade etmeyin doğal çözümden yanayım. zehir ihtiyacımızı domates biberden alırız merak etmeyin

Avatar
Mehmet Vehbi 2024-06-04 19:27:53

Bu seneye kadar böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştık.Sorumlular şimdi ne yapacaksınız hizmetkarı olduğunuz Çorum için????