Sineksiz Çorum istiyorsak, bunları yapalım!

Çorum’da uzun süredir süren sıcak hava nedeniyle vektörel mücadele erken başladı. Sineksiz bir Çorum istiyorsak Çorum'a da vazife düşüyor.

24 Nisan 2024 Çarşamba 18:10
Sineksiz Çorum istiyorsak, bunları yapalım!

Çorum’da uzun süredir hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vektörel mücadele erken başlarken, vatandaşlara sinek ve haşere oluşumunu önlemek için önemli hatırlatmalarda bulunuldu.

ZÜBEYİR TUNCEL AÇIKLADI

Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel, Evsel katı atıklarınızı çöp poşetine koyarak ağzı kapalı bir şekilde çöp konteynırına bırakınız ve konteynır kapaklarını kapalı tutunuz. Evlerinizde ve bahçelerinizde uzun süre çöp bulundurmayınız. Hayvan gübrelerini açıkta bırakmayınız, yığın haline getirip üzerine toprak veya kireçle örtünüz.” dedi.

CADDE VE SOKAKLARDA İLAÇLAMA

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hava sıcaklıklarının artması nedeniyle bu yıl vektörel mücadele çalışmalarına erken başladı. Ekipler, cadde ve sokaklarda ilaçlama çalışması yapıyor.

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Vektörel Mücadele Ekibi bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte karasinekle mücadele çalışmalarına başladı.

EVSEL ATIKLAR İÇİN NE YAPACAĞIZ?

Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel “Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak Vektörel Mücadele çalışmaları şehir merkezinde her yıl Mayıs ayı sonlarında veya Haziran ayı başlarında ULV (soğuk sisleme) cadde ve sokak ilaçlama çalışmaları yapılmaktaydı. Ancak, 2024 yılında kış mevsimin yaşanmaması, yağışsız bir ilkbahar yaşanması sıcaklıkların mevsim nomallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle 7/24 esasına göre çalışma yapan müdürlüğümüzce Vektörlerle mücadele hizmeti kapsamında, halk sağlığını göz önünde tutarak 24 Nisan 2024 tarihinde ULV (soğuk sisleme) cadde ve sokak ilaçlama çalışmaları başlatılmıştır.” dedi.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Başkan Yardımcısı Tuncel, “Evsel katı atıklarınızı çöp poşetine koyarak ağzı kapalı bir şekilde çöp konteynırına bırakınız ve konteynır kapaklarını kapalı tutunuz. Evlerinizde ve bahçelerinizde uzun süre çöp bulundurmayınız. Hayvan gübrelerini açıkta bırakmayınız, yığın haline getirip üzerine toprak veya kireçle örtünüz.” dedi.

Son Güncelleme: 24.04.2024 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
suriyeli çöpçülere bakın 2024-04-24 22:57:34

suriyeli vs çöpleri açık bırakıp gidiyor. Biz örtsek neye yarar 10 dk sürmuyo başkası açıyo. Adamlarda kültür sıfır

Avatar
Çorumlu 2024-04-24 22:17:04

Bir konuyü parmak basmak isterim. Çöp konteynırları hep gjçmenler 20 30 dk bir kontrol kağıt plastik bu atıklar Çorum için kullanılmalı GERİ DÖNÜŞM İÇİN ÇALIŞMA BELEDİYEMİZ tarafından daşünülmelidir.

Avatar
Çotumlu 2024-04-25 01:12:30

Temizlik işleri ilaçlamma yapuyordu onu gördüm dogruya dogru ama bu toplayıcı meselesi çok büyük sorun çöpleri kkarıştırıyoruz diye heryeri mahvediyorlar bunlara çözüm lazım

Avatar
vatandaş. 2024-04-25 09:07:29

sineksiz bir çorum isteniyorsa çöp konteynırlarından çöp toplanmak yasaklanmalı... çünkü bu sebebten kapakları her 15 dk da gelen kişilerce açık bırakılmaktadır...çöp toplama isteyenler çöp boşaltım alanından toplamalı..

Avatar
YİNE BEN 2024-04-25 09:50:30

MÜDÜRE KULAK VERİLMELİ ...DOĞRUYA DOĞRU....YORUMLARDA BELİRTİLEN SURİYELİ KAĞIT TOPLAYICILARDA ELBET BU KONUDA UYARILMALI VE YAPTIRIMI OLMALI....

Avatar
Ermal zehir 2024-04-24 19:09:25

Zübeyir diye yazılır "adam " diye okunur

Avatar
veli 2024-04-25 08:59:01

siz ne yapacaksınız

Avatar
yakup 2024-04-25 12:39:49

suriyeliler ile ilgili ekrem ve mansur ALMAN cumhurbaşkanı gelince fikir değiştirdi söylem değişti veli Ababa bile suriyeli sever oldu :) yorumcular ülkemde gündem çabuk değişiyor. ayak uydurmada zorlanmayın