Somalili öğrenci kimsesizler mezarlığına defnedildi

Çorum’da Akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Somalili öğrenci, dualarla defnedildi.

23 Ocak 2024 Salı 21:02
Somalili öğrenci kimsesizler mezarlığına defnedildi

Çorum’da Akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Somalili öğrenci, dualarla defnedildi.

Ailesinin isteği üzerine Çorum’a toprağa verilen Somalili Hitit Üniversitesi öğrencisi Abdifitah Ali İsmail’in cenazesine, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk te katıldı.

Akşemseddin Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık’ta Kimsesizler Mezarlığı bölümüne defnedilen Somalili öğrenciyi arkadaşları son yolculuğuna uğurladı.

Son Güncelleme: 24.01.2024 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mukadderat 2024-01-23 21:29:03

Rabbim sevenlerine sabır versin merhuma rahmet eylesin inşAllah

Avatar
2024-01-24 00:11:18

Bize yazıklar olsun. Çocuğun cenazesini annesinin babasının yanına göndermedik. Belli ki fakirlikten çocuğun cenazesini alamadılar.Herşeye koşturan devletimiz burda nerde. Yazıklar olsun devlette bu imkanı kulllanmayanlara

Avatar
Gariban 2024-01-24 18:20:52

Okumaya gelmiş çocuk hiçmi yardım toplayıp aranızda gönderemediniz …yazık olmuş nerde insanlık …yazık olmuş çok yazık çok üzücü …fotoğrafa baktıkca içim parçalandı

Avatar
F.Ç VE GARBAN RUMUZLU YAZANLARA CEVABEN 2024-01-25 19:02:11

İşin aslını bilmeden yorum yapmaktasınız. İftira atıyorsunuz. Gözünüzü kan bürmüş olduğundan işin aslı sizi ilgilendirmiyor. Somalili Merhum kardeşimizin cenazesi elçilik ve üniversitemiz tarafından imkanlar sağlanarak tüm masrafları karşılanmak suretiyle ülkesine gönderilmesi için ailesi ile görüşüldü ailesi gönderilmesine gerek olmadığını buraya defnedilmesini istediği için ailesinin talebi üzerine Çorum a defnedildi. Ayrıca merhumun dayısı da cenazeye katıldı. Konuya azıcık duyarlı olsanız araştırırdınız ve gerçeği öğrenirdiniz.

Avatar
Somali arkadaş 2024-01-25 19:09:46

Arkadaşın ailesi corumda defnedilmesini istedi. Biz arkadaşlar buraya defnettik. Haber eksik. Sudanli Muaz

Avatar
Öğretim Üyesi 2024-01-25 19:18:13

Öğrencimizin ailesinin talebi ve Somali buyukelciliginden gelen resmi yazı ile öğrencimizin defne coruma olmuştur. Bazıları aranızda parada mi toplayamadiniz, nerde insanlık demiş. Saçma sapan konuşmuşlar. Olayın aslı astarını bilmeden cahilce yorum yapanlar çocuğun ailesinin hakkına girmiştir.

Avatar
Öğrenci 2024-01-25 19:22:45

Öncelikle kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. İşin aslını bilmeden yorum yapanları da kınıyorum. Memleketine gönderilebileceği ailesine bildirildiği halde aile burada, şehrimizde gömülmesi uygun görmüş. Bu durum ailenin ve Somali vatandaşlarının ülkemizi ne kadar sevdiğinin, şehrimizi ne kadar önemsediğnin bir göstergesi. Yabancı bir ülke değil kendilerinin abisi, hamisi konumundaki bir ülke olarak bizi görüyorlar ve buraya gömülmesini ısrarla istiyorlar. Bu durum sizi niye rahatsız ediyor anlamadım.

Avatar
Mustafa bey 2024-01-25 19:28:56

Öğrencinin ailesi ve elçilikle görüşülmüş, gerekli destek verilerek gönderilmeye de hazır olduğu belirtilmiştir. Ailenin isteği ile çorumda defnedilmiştir. Lütfen bilgi sahibi olmadan yorumlar yapmayalım