Sonbahar geliyor

Hafta içinden itibaren başta İstanbul olmak üzere hava sıcaklığı düşecek, yağmur gelecek.

27 Eylül 2020 Pazar 14:32
Sonbahar geliyor

İklim değişikliğine neden olan küresel ısınmadan dolayı mevsimler de değişiyor.
Eylül ayının sonuna gelmemize rağmen yazdan kalma günler yaşıyoruz. Ancak İstanbul’a çarşamba gününden itibaren beklenen sonbahar ve yağışlar geliyor. Hava sıcaklıklarının 5 ile 7 derece arasında düşeceğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, “Çarşambadan itibaren sıcaklıklar 23-24 dereceye kadar inecek ve bununla birlikte yağmur gelecek” dedi.

Şen, “Türkiye’de artık yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı iklime doğru gidiyoruz. Böyle olunca da kuraklık ön plana çıkıyor. Yaz yağmurları çok önemli değildir içme suyu açısından. Sonbaharı ekim ayında yaşayacağız. 1 Ekim suyun yılbaşısıdır” dedi. Belediyelerin yağmur sularını toplaması gerektiğini belirten Şen, “Biz buna yağmur hasadı diyoruz. Artık Türkiye’nin su için buna endekslenmesi lazım. Özellikle büyük şehirlerde su talebi arttı. Barajlardaki su, bu talebe yetemez” dedi.
Milliyet

Son Güncelleme: 27.09.2020 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165