Sosyal yardımlarda yerel esnaf devrede

Çorum Belediyesi Gıda Bankası'nda Sosyal Destek Kartı uygulamasına geçiyor.

08 Ocak 2021 Cuma 21:56
Sosyal yardımlarda yerel esnaf devrede

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ocak ayı Belediye Meclisi’nde uygulamaya alacakları sosyal destek kartı ile ilgili bilgi verdi.

Aşgın, “Gönül Belediyeciliği çalışmalarımız kapsamında öncü çalışmalara imza atıyoruz. Türkiye’de çok az belediyede bulunan bir çalışmaya sosyal destek kartı uygulamasına geçiyoruz. Hemşehrilerimiz bundan sonra Gıda Bankasına gelmek yerine, istediği yerden, şehrin yerel esnafından alışveriş yapabilecek.” Dedi.

Sosyal belediyeciliğin en önemli uygulamalarından biri olan gıda bankası, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bu zamana kadar önemli bir destek noktası olduğunun kaydeden Başkan Aşgın, gıda bankası uygulaması yerine bundan sonra sosyal destek kartı uygulamasıyla bu sosyal belediyecilik çalışmalarını yürüteceklerini ifade etti.

Aşgın, “Sosyal destek kartı uygulaması ile vatandaşımız için tahsis edilen miktarı bankaya peşin olarak yatıracağız. Bu miktar banka tarafından karta yüklenecek. Hemşehrilerimiz ülke çapında faaliyet gösteren zincir marketler haricindeki ilgili bankayla anlaşmalı tüm alışveriş noktalarından alışveriş imkânı bulabilecekler. Hemşehrilerimiz alışverişinin bir kısmını bir marketten, bir kısmını başka bir marketten yapabilecek ve hem fiyat hem kalite konusunda seçici davranabilecektir. Ayrıca ihtiyacı olan madde ne ise onu alabilecektir.” diye konuştu.

YILDA 1 MİLYON TASARRUF

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gıda Bankası uygulamasından sosyal destek kartı uygulamasına geçilmesiyle birlikte yıllık 1 Milyon TL  tasarruf yapacaklarını söyledi. Aşgın, bu 1 Milyon TL’nin de yine gönül belediyeciliği kapsamında sosyal destek kartından faydalanan vatandaşlar için kullanacaklarının altını çizdi.

Aşgın, “Gıda Bankası uygulamasından vazgeçerek market kirası, işletme ve personel giderleri gibi kalemlerden yıllık 1 milyon TL gibi bir tasarruf sağlayacağız. Böylece sosyal yardımlarla ilgili bütçemize ciddi bir katkı sağlamış olacağız. İnşallah 1 ay gibi bir süre içerisinde sosyal destek kartı uygulamamızı hayata geçireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.01.2021 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
crm 2021-01-09 13:30:07

başkanım "tam isabet" çok yerinde bir karar olmuş, bir esnaf olarak sizi kutluyorum.

banner165