Tahtasız sordu, Bakan yazılı cevap verdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum merkez ve 3 ayrı ilçesinde bulunan bazı göletlerin ne zaman tamamlanacağına dair soru önergesi verdi.

27 Eylül 2023 Çarşamba 14:53
Tahtasız sordu, Bakan yazılı cevap verdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Çorum’un İskilip İlçesi Derekargın, Boğazkale İlçesi Emirler, Merkez Harmancık ve Sungurlu İlçe göletlerinin hangi tarihte bitirileceğine ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı imzasıyla gönderilen yanıtta şu bilgilere verildi:

HARMANCIK GÖLETİ 2024’TE İHALE EDİLECEK

Çorum Merkez Harmancık (Yeşildere) Göleti ve Sulaması Planlama Raporu tamamlanmıştır. Çorum İl merkezinin yaklaşık 19 km kuzeyinde planlanan Harmancık-Yeşildere Göleti ile bürüt 530 ha alan basınçlı borulu sistemle sulanması planlanmıştır. Talvegden 42,50 metre, temelden 43,50 metre ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde ve 1 milyon 995 bin metreküp depolama hacmine sahiptir. Çorum Merkez Harmancık Göleti ve Sulaması Proje yapımı işi ihale edilmiş olup 2024 yılı içerisinde kesin projelerinin tamamlanmasını müteakip inşaat ihalesinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

EMİRLER GÖLETİ 2023 YILI SONUNDA BİTECEK

Çorum Boğazkale Emirler Göleti ve Sulaması Proje Yapımı işi, 16.02.2022 tarihinde ihale edilmiş ve sözleşmesi imzalanmıştır. İş projelerinin, 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanmasına müteakip bahse konu iş bütçe imkanları çerçevesinde yatırım programına teklif edilecek ve yapım ihalesi gerçekleştirilecektir.

DEREKARGIN GÖLETİ BU YIL TAMAMLANACAK

Çorum İskilip Derekargın Göleti işi, 2015 yılında ihale edilmiş ve 2017 yılında tamamlanmıştır. Çorum İskilip Derekargın Göleti Sulaması işi, 2019 yılında ihale edilmiş ve 2022 yılında 120 ha alan sulamaya açılmıştır. 2023 yılında işin kalan kısmının tamamlanması hedeflenmektedir.

Bakan Yumaklı’nın Sungurlu göleti ile ilgili verdiği önergeye ise henüz cevap vermediği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-09-27 22:54:01

Çorum ve Çorumluların haklarını arayan bir Milletvekili var artık. Mehmet Tahtasız Çorum'un yapılmayan ve de yarım kalan yatırımlarını gözler önüne getirmeye devam ediyor. Helal olsun. Çorum için elini taşın altına koymaya devam ediyor. Parti seviciler, sizler partilerinizi sevmeye devam edin, bizler Çorum'u seviyoruz. Çorum için çalışanın her zaman yanındayız. Mehmet Tahtasız Muhalefet Milletvekili'nin yapması gerekeni yapıyor. İnşAllah artarak devam eder. Yaparsa Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi Hikaye. ANLAYANA.....

Avatar
İskilipli 2023-09-28 10:19:02

Yollara bir çözüm lazım gerçekten artık çözüm

Avatar
Kenan 2023-09-28 11:33:58

İlk defa Çorum bir muhalefet milletvekili görüyor.