Tahtasız TOKİ'den bildirdi: 'Vatandaş donuyor'

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Silmkent-Kuruçay TOKİ  konutlarında eksikleri yerinde tespit etti.

17 Ocak 2024 Çarşamba 10:33
Tahtasız TOKİ'den bildirdi: 'Vatandaş donuyor'

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Silmkent-Kuruçay TOKİ konutlarına giderek eksiklerini yerinde tespit ettiğini belirtirken, anahtarları teslim edilen evlere su ve doğalgaz bağlanmadığını bildirdi.

Tahtasız’ın aktardığı bilgiye göre; yapımına 7 yıl önce başlanan 743 konutluk TOKİ konutlarında 95 daire Ekim 2023 tarihinde düzenlenen törenle ile hak sahiplerine teslim edildi. Ancak su ve doğalgaz bağlantısı yapılamadığı için vatandaşların soğuktan donuyor.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TOKİ Kuruçay konutlarında teslim edilen bir eve giderek eksikleri yerinde tespit ettiğini belirterek, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

‘VERDİĞİNİZ ANAHTARIN ARKASINDA DURUN’

“Sular yok. Doğalgaz sadece ocağa verilmiş. Merkezi sistem çalışmadığı için ısınamıyorlar. Hak sahipleri daha fazla beklememek ve ev sahipleriyle daha fazla kötü olmamak adına evlerine taşındılar. Taşıma suyla yemek yapıyorlar, bulaşıklarını yıkıyorlar. Bu kış şartlarında donuyorlar.

BU SÖZLER İKTİDAR TEMSİLCİLERİNE

TOKİ Başkanı, anahtar dağıtan Çorum Belediye Başkanı, AK Parti il başkanı ve milletvekillerine sesleniyorum. Burada TOKİ’de anahtar vererek şov yaptınız. Ama vatandaşın suyunu bağlamadınız. Kış günü vatandaşın doğalgazını bağlayıp ısınmasını sağlamalısınız. İnsanlar bir taraftan korkuyor, bir taraftan donuyor. Anahtarını alıp taşınabilenler kısmen şanslı. Birçoğu daha anahtarını alıp taşınamamış bile. Anahtar teslimi yapanlar gelin ve verdiğiniz anahtarın arkasında durun. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderin."

Son Güncelleme: 17.01.2024 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2024-01-17 10:48:23

Göstermelik konut verdiler onuda eline yüzüne bulaştırdılar

Avatar
YİNE BEN 2024-01-18 13:27:04

SENDEN ÖTÜRÜ ,SENDEN ÖTÜRÜ...ZIP ZIP ZIPLADIN HADİDE HADİ ...BEN OLSAM SENİ ORAYA SOKMAM...ACELE İŞE..... AL İŞ...KENDİNİ REKLAM EDECEM DİYE VATANDAŞIN KANINA GİRDİN.....TAHTASIZ

Avatar
Doğrucu 2024-01-17 13:10:41

Evler çok lüks olmuş eskide evmi vardı mağarada büyüdük

Avatar
Gariban vatandas 2024-01-17 17:50:16

Hayatımda ilk defa CHP ye senin için oy vereceğim Tahtasız. İnşAllah AKP belaadiyeciliğinden kurtuluruz

Avatar
iskilipden 2024-01-17 16:23:21

Gazakistan sevdalısı, ihale takip eden, Sonradan ilçeye gelip 0'dan gelip ihale takip eden patır patır dükkan açan seçilmişler istemiyoruz. ilçe için çalışan istiyoruz.
sayın vekil bir de İSkilip Çorum yolu ile İskilip Tosya yolunu gündeme getirseniz

Avatar
Neyindoğrusu 2024-01-17 20:29:47

Mağarayı veya dağ yaşantısını okadar çok seviyorsan buyur yol orda TOKİ demek devlet eliyle yapılan ev demek sayın vekil kesinlikle haklı ısınma bir konutun en önemli ihtiyaçlarından biri

Avatar
Doğrucu 2024-01-18 00:51:01

Evler çok önceden biterdi dış güçler ve yerli işbirlikçileri engellemiştir büyük oyunu görelim