Tirit sezonu başladı, Çorum’dan gidiyorlar

Dillere destan olan Kavak mutfağının yöresel yemeği tirit sezonu başladı.

22 Kasım 2023 Çarşamba 11:23
Tirit sezonu başladı, Çorum’dan gidiyorlar

Dillere destan olan Kavak mutfağının yöresel yemeği tirit sezonu başladı.

KAZ TRİDİ İKRAMI

Samsun'un Kavak ilçesinde yıllardır yaşatılan kültür mirası ve ilçeye özgü lezzetlerden biri olan kaz tiridi kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sezonu açtı. Kavak Belediyesi Sosyal Tesisi Tirit Evi müşterilerine bölgenin yöresel yemeği olan kaz tiridi ikramına başladı.

KIŞIN SOHBET YEMEĞİ

İlçede özellikle soğuk kış gecelerinin sohbet ve muhabbet yemeği olarak bilinen tirit sezonu boyunca yaklaşık 5 bin dolayında kaz tüketildiği öğrenildi. Bölgenin en sevilen bir yemeği yöresel kaz tiridini tatmak için Türkiye'nin birçok noktasından misafirleri ağırladıklarını söyleyen tesis şef garsonu Seyit Ahmet Ömür, “Kavak ilçemizin kendisine has pişirme şekli ile hazırladığımız tiridimizin ünü artık ilçemizin sınırları aştı. Her yıl düzenli olarak tirit yemeğe gelen misafirlerimiz var.

KARADENİZ İLLERİ GİDİYOR

Karadeniz illeri başta olmak üzere birçok bölgeden müşterimiz var. Bu lezzeti tatmak için Ankara, Çorum, Ordu, Sinop’tan gelen misafirlerimiz oluyor. Bu yıl da havaların soğuması kazlarımızın yağlanması ile yeni sezonu açtık. Herkesi yöresel yemeğimiz tiridi tatmaları için Kavak ilçemize bekliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 22.11.2023 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaz Tirit Havza Dereköy'de yenir 2023-11-22 12:19:42

Kaz tirit Havza'da yenir. Kavak'ta haslama yapiyorlar. Siz gidin Havza Dereköy'de yiyin kazi gorun lezzetini. Kaz tirit güzel ama fiyatlar çok pahali o kadar paraya bulgur pilavi yenmez :)

Avatar
Ömer 2023-11-23 03:27:45

Havzadan kazı alsak ustada tridin alasını yapsa istanbulda yapsak yinede havza tridimi olur ne saçma ne alaka aynı şeyi başka ilde yapsak olmuyormu sanki illa samsundsmı olması gerek trit heryerde trittir yapmasını biliyorsan ????????????