Valiliğin kriz yönetimini eleştirdi

Hayati Çam,Çorum Valiliği'nin kriz yönetimini eleştirerek, "Engelli, hamile ve malüller idari izinli sayılmalı." dedi.

24 Ocak 2022 Pazartesi 15:18
Valiliğin kriz yönetimini eleştirdi

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Hayati Çam,Çorum Valiliği'nin kriz yönetimini eleştirerek, "Engelli, hamile ve malüller idari izinli sayılmalı." dedi.

Meteoroloji'nin günler öncesinden uyardığı Çorum'da, yoğun kar yağışının gece boyunca devam ettiğini, kar kalınlığının şehir merkezinde 15-30 cm, yüksek kesimlerde ise 20-50 cm'yi geçtiğinin medya kuruluşları tarafından kamuoyuna duyurulduğunu hatırlatan Çam, Kastamonu, Afyonkarahisar, Bingöl, Denizli, Tunceli, Kütahya ve Elazığ 24 Ocak 2022 tarihinde 1 gün, Yozgat, İstanbul, Bilecik, Bursa, Sivas, Kırıkkale illerinde 24 – 25 Ocak 2022 tarihinde 2 gün, Kastamonu, Kırşehir ilinde 24-25-26 Ocak 2022 tarihinde 3 gün, Niğde ilinde 24-28 Ocak 2022 tarihlerinde 5 gün  süreyle Valiliklerce Malul, Engelli ve Hamile memurlara idari izin verildiğini belirterek, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Çorum Valiliği kriz yönetiminde sınıfta kalmıştır, Malül, Engelli ve Hamile memurlar mağdur etmiştir. Buradan Sendika olarak soruyoruz, bütün iller hamile, engelli ve malül memurlara idari izin verirken ilimizde 15-20 santimetre kar kalınlığı varken neden idari izin verilmemekte, bunu anlamıyoruz, birileri görevini yapmadığı açıktır. Sayın Valimizin gerekeni yapmasını bekliyoruz, Engelli, Hamile ve Malül memurların düşüp mağdur olmasından görevini yapmayan idarecilerin sorumlu olacağını özellikle belirtiliyoruz. Bu gibi hususlar kurum amirlerinin insiyatifine bırakılamaz, bu eşitlik ilkesine de aykırıdır. Bir kurum müdürü engelli, hamile ve malüllere izin verirken, bir diğerinin vermemesi hukuka da aykırıdır, ayrımcılıktır, sorumluluktan kaçmaktır, sorumluluğu kurum amirlerine yıkmaktır. Bu yanlıştan dönülmesini yetkililerin harekete geçmesini sendika olarak bekliyoruz konunun takipçisi olacağız."

Son Güncelleme: 24.01.2022 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cafer 2022-01-25 08:04:13

sen işe hiç gelmesende olur .sendika sendika diye herkes kendine bir koltuk bulmuş nereden ne bulsamda ortalıgı karıştırsam diye fırsat kolluyor . sendikacılık diye bir iş kolu yok.ne ürettin.

Avatar
Çorum'lu 2022-01-24 16:53:47

TÜRKİYEM DE ÇORUM CEZALI ŞEHİR

Avatar
Necati 2022-01-25 18:18:30

Hakikaten Hayati bey doğru eleştiride bulunmuş.