Çorum’un iki yiğidi Bakü’de

Azerbaycan'da düzenlenecek Teknofest'e davet edilen Çorumlu gençler Melih Mergen ve Eray Ağbal, Bakü'de ilk ziyareti Büyükelçi hemşehrimiz Cahit Bağcı'ya yaptı.

24 Mayıs 2022 Salı 22:58
Çorum’un iki yiğidi Bakü’de

Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST Azerbaycan’da kapsamlı ve büyük bir organizasyon düzenliyor.

TEKNOFEST 2018'den bu yana T3 Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenirken, Azerbaycan’da gerçekleştirilecek organizasyona, Çorum’dan elemeleri geçerek finale katılma hakkı kazanan Çorum ekibi Kızagan Takımı da davetli olarak katılıyor. Öte yandan Çorumlu gençlerden oluşan Kızagan Takımı Azerbaycan’a ulaştı.

2019 yılında kurulan Çorum Kızagan  Takımı’nın ilk üyeleri olan Melih Mergen elektronik ve mekanik mühendislik alanında çalışmalarını sürdürürken, Eray Ağbal ise projelendirme, yazılım ve resmi koordinasyon üzerine çalışıyor.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye ulaşan Çorumlu gençler Melih Mergen ve Eray Ağbal, ilk olarak Azerbaycan Büyükelçisi hemşehrimiz Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret etti.

Büyükelçi Bağcı, gençlerin ziyaretine ilişkin yaptığı paylaşımda, “Çorum’dan Azerbaycan’daki Teknofest’e bir proje ile katılan iki yiğide, Melih ve Eray kardeşlerime teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”dedi.

CAHİT BAĞCI'YA TEŞEKKÜR

Azerbaycan Teknofest'te Çorum'u temsil eden gençler Eray Ağbal ve Melih Mergen de,  Büyükelçi Cahit Bağcı'nın kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı müteşekkir olduklarını söylediler. Ağbal ve Mergen, "Büyüğümüz Cahit Bağcı'nın Türkiye Cumhuriyeti'ni  Azerbaycan Bakü Büyükelçisi olarak temsil etmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Milletvekili olarak Çorum'a uzun yıllar hizmet eden, Maarif Vakfı Yöneticisi olarak yurt dışında eğitime önemli katkılar sunan Cahit Bağcı ağabeyimiz, bir süredir de can Azerbaycan'da ülkemizi temsil ediyor. Bakü'ye ayak bastığımız andan itibaren yakın ilgi ve alakasından dolayı kendisine müteşekkiriz." diye konuştular.

Son Güncelleme: 25.05.2022 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.