Filistin'e destek Müslümanın borcu

İslam Hukuku Profesörü hemşehrimiz Hayrettin Karaman, okurlarından gelen  ‘İsrail zulmünü engellemenin en etkili yolu ve çaresi nedir?’ sorusuna cevap verdi.

16 Mayıs 2021 Pazar 23:03
Filistin'e destek Müslümanın borcu

İslam Hukuku Profesörü hemşehrimiz Hayrettin Karaman, okurlarından gelen  ‘İsrail zulmünü engellemenin en etkili yolu ve çaresi nedir?’ sorusuna cevap verdi.

İşte o cevap:

Kur’an-ı Kerim ve akl-ı selim, düşmanı durdurmanın yolunun maddi ve manevi güç olduğu sonucunu gösteriyor.

Manevi güç imandır, ahlaktır, bilimdir, adanmışlıktır, ahireti dünyaya tercihtir, davasına bağlılık ve güvendir, “Allah’ın talimatına uyarak O’na yardımcı olanlara Allah’ın da yardım edeceği vaadine inanmaktır…”

Maddi güç çağımızda ekonomik, her çeşit yayın ve askerî güçtür. En belirleyici olanı nükleer silahlara sahip olmaktır. Bir ülkede nükleer silah varsa, diğerinde yoksa, var olan güçlüdür.

Mümkün olsa da Suud, Türkiye, Pakistan ve Mısır ile savunma paktı kursalar, hem ekonomik hem de askeri ve jeo-stratejik güç elde edilmiş olur. Bunun mevcut şartlarda hemen oluşmayacağı anlaşılıyor.

Peki, ne yapılabilir?

Müslümanları uyarmak, İslam’a ve Müslümanlara karşı oynanan oyunlardan, kurulan tuzaklardan haberdar etmek, dünya kamuoyunun dikkatini zulme, olup bitenlere çekmek için en uygun yolları kullanmak, buna devam etmek önemli ve gerekli.

İsrail ürünlerini boykot etmeyi Müslüman bireylerden istemenin pek faydası olmuyor.

İslam ülkeleri, İsrail ile ticari ve ekonomik alış-verişlerini keserlerse bunun konjonktürel olarak en etkili yol olacağını düşünüyorum. Bir Filistin ziyaretimizde, İsrail bankalarında, büyük miktarda Körfez ülkeleri parasının bulunduğunu bilenler söylemişlerdi. O tarihte de bu ülkelerin liderleri nutuklar çekiyorlardı, ama paralarıyla da İsrail’e büyük destek sağlıyorlardı.

Halklar, yalnızca İsrail’i lanetlemekle yetinmeyip kendi yöneticilerine, ticari ve ekonomik ambargo için baskı yapmalıdırlar.

Büyük mal ve can kaybına rağmen direnen Filistin halkına her türlü yardımı ulaştırmak da Müslümanların borcudur.

Son Güncelleme: 17.05.2021 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Raşit 2021-05-17 11:15:39

Hocam Ne şiş yansın Ne Kebap yansın demekle bu iş olmaz... Bireysel olarak vatandaş dua ve Bedduadan başka birşey yapamaz.. Sen Devlet erkanına ne yapmalarının gerektiğini ve yapmadıkları zaman bunun ve vebali nedir açık açık bunu deklare edersen memnun oluruz..

Avatar
Çorumlu 2021-05-17 12:59:41

Türk insanı yoksulluktan intihar ediyor eşinden çocuğundan ayrılıyor bunlar hala filistin diyor. Sen önce kendi ülkende adalet iste

Avatar
Corum 19 2021-05-17 20:00:43

MaaşAllah fetva mercii

Avatar
Men dakka dukka 2021-05-18 12:06:52

Sofranda yedigin sebzelerin %90'i Israil tohumlarindan uretilen tohumlardan geliyor. Malatya Kurecik'te Israil'i korumak icin radar ussu var. Ortadogudaki musluman ulkelerin nerdeyse tamami (2 si haric) Israil'i taniyor ve kolesi olmuslar. Sen hala konusuyon hoca.

Avatar
Corum 19 2021-05-19 01:48:34

Mısırda el ezher çorumda hocaefendi

Avatar
Corum 19 2021-05-19 15:55:35

Sayın hocam sisinin darbesine caizdir diyen muhterem el ezher şeyhi hazretlerine ne buyuruyorsunuz yorumunuz nedir yani suud mısır bae kuveyt vs diyorsunuz da aman sakin halk karşı da yöneticiler şöyle böyle demeyiniz bunları basında tutan da kendi halklari