Filistin’in Mescid-i Aksa direnişi

Terör devleti İsrail yönetimi, Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine haksız, hukuksuz ve haksız el koyarken, Mescid-i Aksa'ya saldırdı. Filistinli Müslümanlar zalimlere karşı direnişte...

10 Mayıs 2021 Pazartesi 13:20
Filistin’in Mescid-i Aksa direnişi

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa'ya saldırdı.

İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanlara saldırırken, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.
İşgal güçleri, bu sabah tekrar saldırıya geçti. srail polisi, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etti. 
İsrail polisinin Kıble Mescidi'ne onlarca gaz bombası atmasına rağmen, Filistinliler direnişe devam ediyor. İsrail güvenlik güçleri, Filistinlilere karşı ses bombası ve plastik mermi kullanıyor.

İşgalci güçlerin Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere saldırması sonrası bölgede çatışmalar yaşanıyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, yaralananların sayısı 215'e yükseldi. Reuters foto muhabiri Ilan Rosenberg, Kubbet-üs Sahra'nın önündeki çatılarda gezen İsrail güvenlik güçlerini kadrajına aldı.

İsrail polisi Mesci-i Aksa'da AA  foto muhabiri Mostafa Alkharouf'u göğsünden plastik verme ile vurarak yaraladı. Mustafa iki gün önce de sırtından vurulmuştu.

Aksa kapılarında ise, aşırı sağ partilerin üyeleri içeri girmek için bekliyor. Tapınak Grupları da Mescid-i Aksa'ya baskını gerçekleştirmeyi umarak Mağaribe Kapısı'nın girişinde harekete geçmeye başladı. İşgalci polisler, Aksa'nın dışında da gençleri darp ediyor, tutukluyor. Bir işgalci yerleşimci kullandığı araçla, Kudüs'teki Aslanlar Kapısı'nda bir dizi Filistinlinin üzerinden geçti. Olayda bir Müslüman yaralandı.

Son Güncelleme: 10.05.2021 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mescid-i Aksa 2021-05-10 16:17:12

Sayın editör görselde yer alan yer kubbetüs sahra dır ayrıca mescidi aksa yı da koyalım ki ikisi de bilinsin inşaAllah

Avatar
Abdullah 2021-05-10 17:00:23

Bu direniş, farkında olmasak da bütün Müslümanlar adına. Dinlerine ihanet eden müslümanların da onurunu koruyor filistinliler