Hiçbir halk ABD ve Rusya rekabetinin nesnesi olamaz

Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Murat İslam, hiçbir ülke ve halkın Amerika ve Rusya rekabetinin nesnesi olamayacağını bildirdi

25 Şubat 2022 Cuma 11:36
Hiçbir halk ABD ve Rusya rekabetinin nesnesi olamaz

Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Murat İslam, hiçbir ülke ve halkın Amerika ve Rusya rekabetinin nesnesi olamayacağını belirterek, Rusya’nın hem Suriye hem de Ukrayna'da işgali sonladırması gerektiğini kaydetti.
İşte o açıklama:

UKRAYNA’NIN İŞGALİ

On binlerce asker ve devasa savaş mekanizmalarıyla Ukrayna sınırlarını aylardır kuşatma altında tutan Rusya Federasyonu Kırım’ın ardından Donetsk ve Luhansk bölgelerine yönelik de kanlı ve yıkıcı bir işgal başlattı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in kameralar önünde Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlıklarını tanıma ve bölgeye barış gücü gönderme kararı basit fakat çirkin ve kanlı bir mizansenden ibarettir. Rusya açıkça ve resmen Ukrayna’yı parça parça yutmakta ve bizzat Putin’in cümleleriyle “Tarihi Rusya’yı canlandırma” referansıyla en yakın çevresinden başlayarak emperyalist yayılmacılığa yönelmektedir. Üstelik Rusya Donetsk ve Luhansk’ı da Kırım’ın işgal ve ilhakına benzer bir yutma sürecine tabi tutarken sürekli bir biçimde NATO kışkırtması gibi, barışçıl çözüm yöntemleri gibi çift yönlü işleyen hilelere de sık sık müracaat etmektedir.

HİÇBİR HALK AMERİKA VE RUSYA’NIN NESNESİ OLAMAZ

Ukrayna veya başka bir ülke ve halka hiçbir surette Amerika ve Rusya arasındaki rekabetin nesnesi ve aparatı şeklinde bakılamaz. Ukrayna halkının iradesi, tercihleri ve kararları ne Rusya’nın ne Amerika’nın ne de bir başka gücün ipoteği altındadır. Rusya’nın Ukrayna halkını silah zoruyla, tehdit ve şantajla kuşatması, ülkesini parça parça edip diz çökmeye zorlaması klasik Çarlık ve Sovyet Rusya politikalarının hortladığına yeni bir delildir. Doğu Avrupa, Kafkasya ve Orta Asya’ya uzun yıllar tasallut etmiş kirli, kanlı ve yıkıcı bir gelenek hortlamaktadır maalesef. Ancak bu geleneğin hortlaması, ülke ve halkların üzerine çökmesi Ukrayna’dan önce başlamıştır. Çeçenistan’ı yakıp yıkan, Gürcistan’ı parçalayıp bölen ve Esed rejimini ayakta tutmak için Suriye’de eşi benzeri görülmemiş yıkım ve katliamlara girişen Rusya şimdi başka bir merhaleye geçmiştir. Bütün bu ülkeler yakılıp yıkılırken basit kınama mesajlarıyla geçiştiren Amerika, Avrupa ve NATO Suriye’de iyice önünü açtığı Rusya’yı artık Ukrayna’da hiçbir surette tutamamaktadır. Rusya’nın işgal ve katliamlarını cesaretlendiren hatta kışkırtan Amerika, Avrupa ve NATO’nun Afganistan ve Irak işgalleri sürecinde sergilediği en rezil sömürgecilik siyasetidir. Siyonist İsrail’in Filistin’i hücrelerine kadar, DNA’larına kadar işgaline sınırsız destek veren Batı’ya karşı oluşan haklı nefret kamuoyu nezdinde Rusya’nın işgal politikaları karşısında kekemeliğe, şaşkınlığa sebebiyet vermektedir.

Rusya’nın Ukrayna’da giriştiği işgal sürecine karşı Türkiye’nin takındığı tavır ahlaki ve hukuki açıdan yerindedir. Ancak bu işgalin bitirilmesi için Türkiye diğer ülkelerle birlikte daha etkin ve sonuç alıcı girişimleri de sonuna kadar sürdürmelidir. Ukrayna halkıyla dayanışmak, işgal ve kuşatmanın bitirilmesi yolunda somut adımlar atmak hem komşuluk hakkıdır hem de Türkiye’nin temsil etme iddiasında bulunduğu ahlaki misyonun gereğidir.

‘KATİL RUSYA SURİYE’DEN DEFOL’ DİYEMEYEN ‘KATİL RUSYA UKRAYNA’DAN DEFOL DİYEMEZ'

Bunca hengâme arasında en çok dikkat çeken hatta mide bulandırıcı düzeyde seyreden işlerden birisi de Rusya’nın işgal, parçalama ve katliam politikalarına Türkiye’den çok sayıda çevrenin doğrudan veya dolaylı destekler vermesidir. İşgal ve katliam Rusya’dan gelince Türkiye’deki Kemalist ve sol-sosyalist kesimler bırakın karşı çıkmayı derhal amigoluk ve trollüğe soyunmaktadırlar. Rusya’nın Suriye’deki yıkım ve katliamlarına ideolojik, mezhebi ve İslamofobik gerekçelerle meşruiyet atfedenler şimdilerde aynı işi Ukrayna’da üstlenmiş durumdadırlar. “Katil Rusya Suriye’den defol!” ilkesini haykıramayanların “Katil Rusya Ukrayna’dan defol!” şeklinde sloganlar atması elbette ki mümkün olamamaktadır. Barış, sevgi, halkların kardeşliği masalı ya Rusya emperyalizmi ya Esed ve Sisi despotizmi ya da PKK-PYD işbirlikçiliği duvarına toslayıp tuzla buz olmaktadır. Türkiye’deki “Diren Esed Cephesi” ile “Diren Putin Cephesi”yle kardeştir ve Suriye halkına düşman olduğu gibi Ukrayna halkına da ölümüne düşmandır.

Söz konusu çevreler açısından esas itibariyle savaşa, işgale, tehcir ve katliama ilkesel olarak karşıtlık değil bir devletin hegemonyasına veya despotik bir rejimin bekasına hizmet esastır. Suriye ve Ukrayna halkının irade ve kararına düşman olanlar NATO karşıtlığı adı altında Rusya-Çin bloğu hesabına çalıştıklarını gizlemeye çalışmaktadırlar. Rusya’nın işgal ordusunu, katliam çetelerini “Barış Gücü” olarak takdim ve müdafaa etmek Suriye halkına da Ukrayna halkına da cephe açıp savaş ilan etmektir.

Rusya’nın ne Suriye halkı üzerinde ne de Ukrayna halkı üzerinde meşru ve makul bir hakimiyeti olabilir. Rusya, kan dökücü ve yıkıcı bir güçtür ve hem Suriye’deki hem de Ukrayna’daki askeri birliklerini derhal geri çekmelidir. NATO’yu bahane ederek Rusya’nın hiçbir ülkeye ve halka tasallut etme yetkisi yoktur. Rusya’nın Ukrayna’daki varlığı da Suriye’deki varlığı da gayrı meşrudur, gayri kanunidir ve insanlık suçudur. Ticaret, turizm, enerji, veya başka bir alanda yapılan anlaşmaların Türkiye’ye karşı birer şantaj ve tehdit unsuru olarak kullanılmasına da hiçbir surette izin verilmemelidir.”

Son Güncelleme: 25.02.2022 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 2022-02-25 14:12:09

İktidar yanlısı TV'ler dünyanın bir çok kentinde Rusya'yı protesto gösterileri yapıldığını söylüyor, görüntüler yayınlıyırlar ama dün İstanbul'da Rusya konsolosluğu önünde yapılan gösteriyi vermiyorlar.

Avatar
Inactive 2022-02-25 17:07:19

Bu dernekler kendilerini ne zannediyor anlamıyorum. Yılbaşı dileği gibi temenniler.
Sivil zaman kaybı.

Misafir Avatar
Okur Yazar 2022-02-25 22:51:45 @Inactive

Inactive biri zaten anlayamaz...

Beğenmedim! (0)
Avatar
okur 2022-02-25 15:13:57

çok yerinde bir açıklama olmuş. tebrikler

Avatar
Mehmet 2022-02-26 11:20:43

Murat bey yerinde ve tutarlı bir açıklama yapmış. Libya, suriye'de önü açılan Rusya Ukrayna'yı işgal etmekte beis görmemekte. ABD emperyalizmi ile Rusya yahut Çİn emperyalizmi arasında hiç fark yok. Müslüman şahsiyet her iki emperyalist bloka karşı da tutarlı davranmalı. Teşekkürler

Avatar
Çorum 19 2022-03-04 00:47:52

Beğenin beğenmeyin oy verin vermeyin dünya beşten büyük olmadığı sürece hak hukuk adalet gelmez emperyalizmin sömürü düzeni sona ermez

banner165