Kerkük Peşmerge’nin kontrolüne terk edilemez

Çorum Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. İrfan Çağlar, Kerkük’ün Peşmerge’nin kontrolüne ter edilemeyeceğini açıkladı.

12 Kasım 2021 Cuma 15:36
Kerkük Peşmerge’nin kontrolüne terk edilemez

Çorum Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. İrfan Çağlar, Kerkük’ün Peşmerge’nin kontrolüne ter edilemeyeceğini açıkladı.
İşte Çağlar’ın o açıklaması:

“Peşmerge güçlerinin Kerkük’e yerleştirilmesi hususunda IKBY hükümetini elinde tutan KYB ve bilhassa KDP’nin yıllardır süren ısrarlı talepleri doğrultusunda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile merkezî Bağdat Hükümeti arasında, Türkmenler devre dışı bırakılarak kapalı kapılar arkasında bir anlaşmaya varıldığı öğrenilmiştir.

Anlaşma çerçevesinde; Peşmerge güçlerinin 20. Tugayının Irak Savunma Bakanlığı bünyesine alınması ve terörle mücadele bahanesiyle Kerkük şehri çevresine yerleştirilmesi hususunda mutabık kalındığı ifade edilmektedir.

Türk Ocakları olarak Irak Anayasasına aykırılığı açık olan bu teşebbüsün uygulamaya geçmesine izin verilmemelidir. Irak Türklüğünün varlık mücadelesi için hayatî önem arz eden bu meselede Irak Türkmen Cephesi’nin ve Irak Türklerinin yanındayız. Türk Devleti’nin bu gibi fırsatçı girişimlere duyarsız kalmayacağına ve gereken tedbirleri hayata geçireceğine inancımız tamdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÖZ Çorumlu 2021-11-12 22:25:29

Saçma sapan yorum yapıp yok alevi olduklarından, sahip çıkılmıyor, yok arap olsalarmış sahip çıkılırmış diye zırvalayanlar. Bu devlet, bu millet her zaman her mazluma özelliklede dışardaki Türk kardeşlerimize sahip çıkmıştır çıkacaktır. Ömründe üç kişiye yöneticilik yapmamış kişiler konuşması kolay. Birde oradaki topraklarımızı kerkük musul elimizden çıkaranlara söz edin . Lozan zafer ya oraları vermedik ya. Sizin zihniyetinize rağmen bu devlet millet hükümet onlara sahip çıkacaktır her şeyin bir yolu vardır. Mit tırlarına söz edenler gibi olmasın kimse. Açık açık mı her şey yapılsın

Avatar
Kerkük'lü 2021-11-12 17:17:46

Sayin hocam bunu Barzani gibi terorist destekcilerini sarayinda agirlayanlara , megri megri soyletip şov yapanlara söylersen iyi olur.

Avatar
Çorumlu 2021-11-12 19:39:46

Bunun ortağınıza söyleseniz.. Irakta yaşayan türkmenler alevi olduğu için çok umurlarında değil.. Arap olsalardı ışıdçıları bile savunurlardı

Misafir Avatar
gel tezkere 2021-11-13 19:03:20 @Çorumlu

tezkereyi ret edenlere de söylesin mi?

Beğenmedim! (2)
Avatar
Öz cahil 2021-11-13 08:19:08

Mit turları ile Irak türkmenlerinin hiçbir alakası yok.. Zamanın başbakanı telaferdeki türkmenler için biz sunniyiz onlar Şii diye bir açıklama yaptı.. Musul kerkük lozanda kaybedilmedi. Sizin zihniyetiniz İSTANBULU İZMİRİ MARAŞI ANTEPİ EDİRNEYİ KARSI BİLE KAYBETTİ. HEM CAHİLSİNİZ HEMDE HOLİGAN.. SLOGAN ATMAYA DEVAM EDİN DÜNYADAKİ MAZLUMLARIN YANINDA OLMUŞLARMIŞ :))

Avatar
Attila Serer 2021-11-13 09:15:03

Sn. Hocam, Türkiye kimin kontrolune terk edilemez? Once bu sorunu halledelim. Bu sorun hakkinda hergun sizleri aciklama yapmaya davet ediyoruz. Branşiniz iktisat sanirim ekonomi konusunda çikin konusun da vatanseverliginizi gorelim. Suriye petrol rezervlerinin 5000 misli kadar Irak da petrol rezervi var. Asıl kıyamet Irak da kopacak. Bu iktidarla Anadolu Türkü eziyet gorurken Irak Turku ne el uzatirlarmi ....

Avatar
Emekli 2021-11-14 20:16:31

Yapılan yorumlara bakıyorum da gerçekten zırvalıyorlar. Cahil cahil yorum yapıyorlar. Hiçbir ilmi, fikri, tarihi bilgisi olmadan, sokak ağzıyla yazilan yorumlar bunlar. İki satır tarih okuyun, siyaset takip edin de hiç olmazsa doğru dürüst bir şeyler yazın. Saygı duyulacak bir şeyler yazın bari. Allah akıl fikir versin ne diyelim.

Avatar
Çorum 19 2021-11-19 14:02:55

Lozana laf eden zatı muhterem once 2.abdulhamit devrinde kaç bin km2 toprak kaybedildi Kıbrıs İngilizce nasıl verildi donanma halicte nasıl curutuldu osmanli nasıl sanayi devrimlerini matbaayı parlementer sistemi iskaladi universiteleri adamlardan kaç yüzyıl sonra kurdu bunları araştır evet ırak ve Suriye'deki Türkmenler Şii olduğu için yüzlerine bakılması emevi Arap zihniyetiyle vardiginiz yer medeni dünya değil dunyanun 3.ligindeki boş hamaset zihniyetidir icinizdeki kin ve öfkeyi atamadiginiz için yerel bazdan Kapıkule in ötesine cikamiyorsunuz