Türkiye ayakta, Çorum’dan zalim İsrail'e tepki

Terör devleti, haydut İsrail yönetiminin Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına karşı Türkiye ayağa kalktı.

10 Mayıs 2021 Pazartesi 23:36

Terör devleti, haydut İsrail yönetiminin Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına karşı Türkiye’nin bir çok kentinde protesto gösterileri düzenleniyor.

Çorum İHH, İsrail’in Filistin’e yönelik haksız, hukuksuz ve zalim saldırılarını protesto etmek amacıyla Kudüs’e destek konvoyu düzenledi.

Eşref Hoca Caddesi üzerindeki Çorum İHH Vakıf Binası önünde toplanan yaklaşık 300 araç, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Çorum turu attı.

Konvoyun hareketi öncesi İsrail'in saldırılarında yaralanan ve durumu ağır olan Filistinliler için dua edildi. Konvoy İHH binası önünde başlayarak, Fatih Caddesi, Gazi Caddesi, İnönü Caddesi, Buharaevler ve Binevler ile kadar devam etti.

ZULÜM DEĞİL ADALET HAKİM OLACAK

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına konuşan Memur-Sen İl Başkanı Tekin Çınar, Mescid-i Aksa'nın barışın, dinin, İslam'ın ve Müslümanların mabedi olduğunu belirtti.

Çınar, "Bununla birlikte bu kutsal mabed barış ve huzur için bütün insanların haremidir. Herkes bilsin, duysun ve inansın ki Kudüs Filistin'dir. Kudüs İslam şehridir. Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. Ve herkes şunu görecek ki Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak. Filistin, Siyonist işgalden Filistinliler Siyonist vahşetten çok yakında azade olacak. İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak. Aksa'da Siyonist postal izleri temizlenecek, insanlık ve Müslümanlar ve onlara kulak veren devletler hem küresel hem de diplomatik intifada başlatacaklar. Biz buna varız" dedi.
Tüm sivil toplum kuruluşlarına ve adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadele de yerini alması için bir çağrı da bulunduklarını ifade eden Çınar, "Kudüs’te adalet bütün dünyada adalet demektir. Çünkü adaletin düşmanı Siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Mescidi Aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz. Çünkü özgürlüğün en büyük düşmanı Siyonizmin yeşerdiği bu kirli düzendir" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 11.05.2021 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-05-11 01:25:11

Bu protestolarla birlikte İsrail kahr-u perişan oldu. Şimdi gidip siyonist sermayeli katılım bankasından kredinizi çekip, siyonist markası arabayı hacının galeriden alıp siyonist petrol şirketinden depoyu doldurabilirsiniz. Ha doğum gününde eşinize siyonist markası 3 bin liralık çantadan almayı da unutmayın.

Avatar
Çorumlu 2021-05-11 09:33:04

Savaşmak isteyen giden savaşır.. Her sene aynı muhabbetler araba ile konvoy nedir ne işe yarar

Avatar
Şah-mat 2021-05-11 21:30:09

İsraili yenmek savaş ile olur Sihalar tanklar gerekirse biz de hazırız. Aynı duyguları Doğu Türkistan daki kardeşlerimiz için de yaşıyorum

Avatar
Çorumlu'ya 2021-05-11 17:35:43

Taraf olmak, tarafını belirlemek diye bişey bilir misin Çorumlu

Avatar
Emirhan 2021-05-14 03:54:13

Boş beleş duamızı edelim gidelim savaşalım laf değil icraat lazım icratt