Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte katıldığı Bosna Hersek-Karadağ ziyaretine dair izlenimlerini paylaştı.

30 Ağustos 2021 Pazartesi 14:30
Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki gün süren Bosna Hersek-Karadağ ziyaretine resmi davetli olarak katılan AK Parti Çorum Milletvekili Türkiye Karadağ Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu, “Bosna Hersek ve Karadağ’da yapılan görüşmeler ve Cumhurbaşkanımızın bölge halkı tarafından yakinen şahitlik ettiğimiz sevgi seli ile karşılanması ve kucaklaşması, Balkanlar ile kurduğumuz güçlü bağların nişanesi ve Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığının en bariz göstergesidir.”dedi.

Kavuncu, yaptığı açıklamada Bosna-Hersek ve Karadağ devlet başkanlarının davetlerine icabetle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile diğer üst düzey çok sayıda bürokrat ve yetkilinin katılımıyla 27 Ağustos Cuma günü Bosna Hersek’e, 28 Ağustos Cumartesi günü Karadağ’a resmi ziyaretler gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Kavuncu, Bosna Hersek ve Karadağ ziyaretlerinde Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını açık ve net olarak müşahade ettiklerini belirterek, izlenimlerini ve görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Yüzyıllarca çok yakın kültürel, tarihi ve beşerî bağlarımızın bulunduğu Evlâd-ı Fâtiḥân diyarı Balkanlarda dost, kardeş, müttefik Bosna Hersek ve Karadağ da Sn Cumhurbaşkanımız, devlet liderlerince resmi törenle karşılandı. Resmi karşılamaların ardından başbaşa ve heyetler arası görüşmeler yapıldı. Yetkilerle bir araya gelinerek muhataplarımızla, mevkidaşlarımızla görüşmeler gerçekleştirildi, ikili anlaşmalar imzalandı. Ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkilerin daha üst düzeye çıkarılması için istişarelerin yapıldığı tarihi anlara şahitlik ettik. Dostane ve samimi ortamlarda, oldukça verimli geçen görüşmelerin ardından alınan kararlarla ilgili ortak basın toplantıları gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanımız Bosna Hersek başkenti Saraybosna da Başkanlık Konseyi üyeleriyle baş başa görüşmeler gerçekleştirdi. Diplomatik görüşmelerin yanı sıra Cumhurbaşkanımız liderliğindeki heyetimiz gönül coğrafyamızda farklı temas ve ziyaretlerde bulundu. Bosna Hersek Saraybosna’da Aliya İzzet Begoviç’in Kovaçi Şehitliği’nde bulunan kabri ziyaret edildi. Restorasyonu tamamlanan Saraybosna’daki tarihi Başçarşı Camii’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Görüşmelerin ikinci gününde, bizimde Türkiye Karadağ Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olduğumuz Karadağ da, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan mevkidaşı Karadağ Cumhurbaşkanı ile babaşa bir görüşme gerçekleştirdi. Sonrasında Sn Cumhurbaşkanımız Karadağ meclis Başkanını ve Başbakanı beraberlerindeki heyetle ayrı ayrı kabul ederek, bizim de dahil olduğumuz heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

Müzakerelerde tarihi, kültürel ve beşeri bağlarımız olan kardeş ülkelerle iyi ilişkilerimiz, geniş alana yayılan ekonomik ve ticari faaliyetlerimiz değerlendirildi.  Mevcut ortak projelerdeki son durum görüşülerek başta yatırım alanları hususlarındaki işbirliğimiz kapsamında önemli kararlar alındı. Balkanlar ve global düzeyde dünyada meydana gelen uluslararası gelişmelerle ilgili olarak değerlendirme ve istişarelerde bulunuldu.

Karadağ Tuzi şehrinde bulunan Sultan Fatih döneminde inşa edilen Nizam Camii, Osmanlı şehitliği ve Fatih Mehmet Medresesi ziyaret edildi. Karadağın başkenti Potgoritsa caddelerinin Türkiye ve Karadağ bayrakları ile donatıldığı, halkın büyük bir sevgiyle karşıladıkları,  dost, kardeş, müttefik Karadağ'a Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdağan’ın gerçekleştirdikleri bu ilk ziyaretleriyle iyi durumdaki ilişkilerimiz, her alanda çok daha üst seviyelere taşınarak daha da güçlenecektir.

Balkanlar, coğrafi, siyasi ve ekonomik açıdan olduğu kadar, tarihi, kültürel ve insani bağlar bakımından da Türkiye için öncelik taşımaktadır. Ülkelerimizin güçlü dostluğu bölgesel meselelerin çözümünde büyük bir potansiyeli de beraberinde getirmektedir. Türkiye’nin tecrübesi ve desteği ile Bosna Hersek ve Karadağ’da istikrarın devamı, barış ve huzurun hâkim olması, müreffeh bir Balkanlar için iyi komşuluk ilişkilerimiz ve bölgesel işbirliğine yaptığımız katkılar Sn Cumhurbaşkanımız liderliğinde artarak devam edecektir.

Bosna Hersek ve Karadağ’da yapılan görüşmeler ve Cumhurbaşkanımızın bölge halkı tarafından yakinen şahitlik ettiğimiz sevgi seli ile karşılanması ve kucaklaşması, Balkanlar ile kurduğumuz güçlü bağların nişanesi ve Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığının en bariz göstergesidir.

Ortak tarih ve kültürü paylaştığımız kardeşlerimizin Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ı heyetimizi büyük bir coşkuyla karşılayarak göstermiş oldukları sevgi ve ilgiden dolayı şükranlarımı sunuyor, ziyaretlerin her aşamasının başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği olan bütün herkese teşekkür ediyor, görüşmelerin ve alınan kararların ülkelerimize ve halklarına hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doymuyorlar 2021-08-30 18:16:04

Adamlardaki şatafata bak. Ucaktaki keyiflere bak. Ulkede yangin söndurecek bir tane ucak yok. Beyefendiler ucan saraylar ile geziyorlar. Itibariniz batsin. Turkiye o kadar guzel ulke ama mahvetmek icin elinizden geleni yapiyosunuz Kavuncu efendi

Avatar
Çorum'lu 2021-08-30 16:37:58

Çorum da Çorum dan ibaret değildir. Çorumu ve Çorumluları uyutmaya devam edin bakalım. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
Çorumlu 2021-08-30 18:23:34

Türkiye hallettik de geriye balkanlar kafkaslar kaldı

Avatar
Çorumlu 2021-08-30 15:02:42

Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir :))

Avatar
komik adam 2021-08-30 17:47:31

Çorum sadece Çorum'dur lakin...

Avatar
Secahattin gül 2021-09-22 10:53:50

doğru söylüyor bu ülkede kimliği gizli rum ve arap torunları vardır. Bunlar ülke yönetimindedir.