6 bayrak, bir nişanımız oldu

‘Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı’na katılan HİTÜ temsilcilerine mekânda erişim bayrak ödülü verildi.

19 Mayıs 2019 Pazar 14:48
6 bayrak, bir nişanımız oldu

‘Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı’na katılan HİTÜ temsilcilerine Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi için Mekânda Erişim Bayrak Ödülü (Turuncu Bayrak) verildi. Böylece üniversite 6 Bayrak ve 1 Engelsiz Program Nişanı’na sahip oldu.

"Engelsiz Erişim" ve "Engelsiz Eğitim" sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan YÖK tarafından “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Yükseköğretime kaliteli erişilebilirlik bağlamında engelli öğrencilere yönelik sunulan hizmetlerin var olan durumunu ve iyi uygulama örneklerini ortaya koyarak geleceğe dönük neler yapılabileceğini tartışmak amacıyla düzenlenen çalıştaya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Hitit Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Selen Özakar Akça, üniversitelerin rektörleri ve öğretim üyeleri ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

Çalıştay bünyesinde 81 üniversiteden toplamda 653 başvurunun yapıldığı “2019 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”ni almaya hak kazanan üniversite ve kişilere ödülleri de takdim edildi. Gerçekleştirilen törende üniversiteye ödül kapsamında başvuru yaptığı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi için Mekânda Erişim Bayrak Ödülü (Turuncu Bayrak) verildi.

Bilindiği üzere geçen yıl “Mekanda Erişim Bayrak Ödülü” (Turuncu Bayrak), “Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülü” (Yeşil Bayrak) ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik Bayrak Ödülü” (Mavi Bayrak) olmak üzere 5 Bayrak ve 1 Engelsiz Program Nişanı bulunan üniversitenin almış olduğu son bayrak ödülü ile toplam 6 Bayrak ve 1 Engelsiz Program Nişanı bulunuyor.

Son Güncelleme: 19.05.2019 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165