Milli Eğitim Müdürü değişti

Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz görevden alınırken, yerine Mardin Büyükşehir Belediyesi İdari Genel Sekreter Yardımcısı aslen Osmancıklı hemşehrimiz Yakup Sarı atandı.

10 Aralık 2019 Salı 23:42
Milli Eğitim Müdürü değişti

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz’ın görevinden alındığı öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre, Ömer Yılmaz'dan boşalan Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Mardin Büyükşehir Belediyesi İdari Genel Sekreter Yardımcısı aslen Osmancıklı olan hemşehrimiz Yakup Sarı atandı.

Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz'ın, bir kaç kez görevden alınacağına yönelik bilgiler geçtiğimiz aylarda kamuoyuna yansımıştı. En son geçtiğimiz ay milletvekilleri ve teşkilat başkanı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u ziyaret etmiş, ancak ziyaretin detayı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Ancak Bakan Selçuk'u ziyaretin hemen ardından eğitim camiasında Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz'ın görevinden alınacağı yeniden kulislere yansımıştı. Teşkilat ve vekillerden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanacak isimlerle ilgili önerileri alınmıştı.

OSMANCIK MEM DE DEĞİŞTİ

Bu arada Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tokel'in de görevinden alındığı, boşalan ilçe milli eğitim müdürlüğüne Org.Ahmet Çörekçi YBO Müdürü İdris Makineci'nin atandığı öğrenildi.

YAKUP SARI KİMDİR?
1965 yılında Çorum Osmancık´ta doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra öğretmenliğe başladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinin ardından Keçiören İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak üç yıl görev yaptı. 2008 yılında ise Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Bingöl ve Mardin Milli Eğitim Müdürü olarak çalışan Sarı, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon Birimi'ne görevlendirildi Sarı, son olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Sarı evli ve üç çocuk babası.

Son Güncelleme: 12.12.2019 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2019-12-11 00:59:16

Hem Çorumlu hem öğretmen olarak burada görev yapan Ömer Bey çok başarılı buldum bir Çorumlu olarak teşekkür eder hakkını helal etmesini isterim gelen arkadaşlar başarılı olmasına isterim tabii siyasetçiler onu rahat bırakırsa başarılı olur

Avatar
Vefa 2019-12-10 23:56:56

Çorum eğitim camiası çalışan birini daha kaybetti ne diyelim yeni gelen hemşerimiz neler katacak ona bakalım

Avatar
Mustafa 2019-12-10 23:58:30

Hadi hayırlı olsun. Çok büyük bir gaileden kurtulduk. Bu günü Çorum’un milli eğitim müdürünün işgalinden kurtuluş günü ilan edelim. Yetinmeyelim tüm Çotum halkı musafaha yapalım, kucaklaşalım. Hatta 2020 de hükümetten hiç bir yatırım beklemeyelim. Allahım şükürler olsun, bu siyasetiniz daim olsun..

Avatar
@corumsever 2019-12-11 06:52:22

Ah çorum vah çorum yazacak çok şey var ama neyse.
Ömer yılmaz beyefendi kişiliği ile tanındı camia tarfından sevildi / aslında kazandı/ görevden de alınmadı belki göre yeri değişti

Yahya Çoban kaybedenlerden içinde çıktığı eğitim camiasını karşısına aldı/ kazanacakken kaybetti/ çevresindeki kötü insanların/ hırslı insanların oyununa geldi / Yahya bir yapmaz di ama diyenler acaba Yahya da mı demekten kendini alamadı.

Özcan Kuşçu kaybedenlerden yıllarca insanları eviren çeviren / yerini değiştiren/ mülakatlarda ezen arkadaş kendini Bayatta buldu aslında neuf terbiyesi


ASC ve diğerleri belki Ömer bey gitti ama ASC VE Diğerlerinin istediği gelmedi corumlu mu aha size çözümlü dedi bakanlık.

Kaybeden aslında kimse değil insanlar gelecek geçecek kaybeden yine Çorum oldu.

Karşılamayi beceremedin ey Çorum ey medya bari kimliğine uygun /Tarihine uygun bir şekilde uğurla

Avatar
Atama 2019-12-11 08:23:10

Yine yeni yeniden siyasi bir atama. Genç ve dinamik Müdür görevden alınıyor yerine hiç kimsenin !!! telaffuz etmediği bir isim. Hayırlısı olsun.

Avatar
çorumlu 2019-12-11 00:20:07

Hayırlı uğurlu olsun inşaAllah. Mobing safsatası moda olmuştu. Bazı sendikacılara güç yetmez oldu. Kendi sendikalarından olmayan müdürleri gizli gizli tehdit edip nasılsa milli eğitim müdürü torpilli kimse bir şey yapamaz havası vardı.

Avatar
Haberci kim? 2019-12-11 00:30:24

Yine ilk olarak habercim19 yazdı çorum için önemli bir gelişmeyi ama 20 dk geçmeden leb demeden anlayacağımız haber sitesi kopyala aşır yapmış. Bu arada Ömer beye yeni görevinde başarılar. Çorumda çok büyük iz bıraktı.

Avatar
Halk 2019-12-11 01:16:19

Bakanlık boşuna uğraşmasın bence..Milletvekilleri kimin olacağını seçiyor nasıl olsa.Vekillerin başka işi yok demekki bu Milli eğitime çok müdahele ediliyor.Bu sadece Çorum a has bir özellik değil.Milli eğitimde değişiklik yapılmak isteniyorsa memur kadrosunda rotasyona gidilmeli yoksa daha çok genç idealist idareciler harcanır bu sistemde..