18 yaşında girişimci oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinin köklü ailelerinden Tuncaylar’ın yeni nesil genç girişimcisi Semih Tuncay, bazlama ile sektöre adım attı.

27 Şubat 2021 Cumartesi 12:40
18 yaşında girişimci oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinin köklü ailelerinden Tuncaylar’ın yeni nesil genç girişimcisi Semih Tuncay, unlu mamuller sektörüne annesinin yaptığı ‘bazlama’ ile hızlı giriş yaptı.

Genç girişimci Semih Tuncay, ticarette hayallerini ve hedeflerini anlattı.

BAZLAMA İLE SEKTÖRE İLK ADIMINI ATTI

Annesinin yaptığı leziz bazlamaları herkese tattırmak için yola çıkan 18 yaşındaki genç girişimci Semih Tuncay, ev yapımı bazlamaların seri üretimine başladı. Çorum Atatürk Lisesi’ni başarı ile bitiren Tuncay, bir taraftan üniversite sınavlarına hazırlanırken diğer taraftan da ilçede üretim ve istihdam için girişimlerde bulunuyor.

ANNESİNDEN İLHAM ALDI

Annesi Yasemin hanımla birlikte unlu mamuller sektörüne “bazlama” ile giren Tuncay, şunları anlattı; “Annemin evde yaptığı leziz bazlamaları herkesin tatmasını istedim. Bazlamaları çevremdekilere ikram ettim, çok beğendiler. Bende bu bazlamaları daha fazla kişiye ulaştırmak için annemle karar verip seri üretime geçtik. Annemin özel tarifi ile yaptığı bazlamaları marketimizin bulunduğu binanın üst katında üretmeye başladık. Özel tarifinin yanı sıra özel pişirme tekniği ile aynı anda altı ve üstü birlikte pişiyor.

MARKA OLMAK İSTİYOR
Bazlamaların şuanda ilçede 6 fırınla birlikte 2 markette satışı yapılıyor. İlçe halkı bazlamalarımızı çok beğendi. Talep her geçen gün artıyor. Şimdi bazlamaların çeşitlerini artırmayı planlıyoruz.  Unlu mamuller sektöründe ilerleyip marka olmayı hedefliyoruz. Sungurlu’nun markasını çıkarıp ilk etapta ülke çapında ilerde yurt dışına ihraç etmeyi düşünüyoruz.”

HEDEFLERİNE ULAŞMAK İSTİYOR

Eğitimine devam edeceğini belirten Tuncay, diğer taraftan da unlu mamuller sektöründe oluşturacağı marka ile büyüyüp, gelişmek istediğini söyledi. Unlu mamuller konusunda sürekli araştırma yaptığını vurgulayan Tuncay, hedeflerine ulaşmak için çok çalışacağını ifade etti.

SUNGURLU

Son Güncelleme: 27.02.2021 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-02-27 15:09:39

Bizim cocuklarda evde yatıyor okul. Bitti sımavlara girip girip cıkıyorlar. İş yok. Zaten koklü aile diyorsunuz. Biz ne yapalım

Avatar
Bir 2021-02-27 17:43:26

Çalışana,her şekilde iş var, ekmeğini taştan çıkarır derler ya öyle

Avatar
Vatandaş 2021-02-27 22:49:01

Para kazanmak da eskidendi işte eskidendi şimdi ise ne emeğin kıymetini bilen var nede ekmeğin köklü ailesiniz ya maddi durumunuzda iyidir köklü ailenin...... Adamın evi kira iki çocuk okutuyor tek başına geçim sıkıntısı içinde faturalara yetişemiyor geçim derdinde simit satana bile zabıtanın müdahale ettiği Bi zamandayız.... Girişimci kardeşim hayat bu şekilde değil maalesef.......

Avatar
Gercek 2021-02-28 12:55:56

Baba parası yiyen zengin çocukları da var.Helal olsun bazlama deyip geçmemiş ticarete dökmüş .Limon tezgahından başlayıp diyorum ama bir kasa limonla şirket sahibi olanlarda var.

Avatar
Nilüfer kaman 2021-02-28 16:43:21

Başarılarının devamını dilerim

Avatar
Boşişler müdürü 2021-02-28 20:21:39

Boş işler gecici işler