Ankara'dan iyi haber

Çorum Belediyesi eski stadyum arsasına karşı yaklaşık değeri 150-200 milyon lira olan hazine arazilerini bünyesine alıyor.

07 Eylül 2022 Çarşamba 10:15
Ankara'dan iyi haber

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, dün belediyenin arsa satışlarıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap verirken, önceki gün Ankara’da Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile eski stadyum arsasının devri ve trampa işlemleri ile ilgili yapılan görüşmenin olumlu sonuçlandığı öğrenildi.

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, spor temalı Millet Bahçesi yapılması kesinleşen eski stadyum arsasının devri ve karşılığında trampa (belediyeye hazine arazisi verilmesi) işlemleri için Ankara’da Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuz ile istişarelerde bulundu.

BELEDİYE’YE 150-200 MİLYONLUK ARAZİ

Edindiğimiz bilgilere göre, eski stadyum arsasının Millet Bahçesi yapılması ve karşılığında Çorum Belediyesi’ne hazine arazisi tahsisi konusu olumlu sonuçlandı.

Çorum Belediyesi’ne eski stat arsasına karşılık kentin muhtelif bölgelerinden 150-200 milyon lira değerinde hazine arazisi trampası yapılmasında mutabakata varıldı.

ARSA SATIŞI ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Öte yandan dün Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Belediye Meclis Toplantısı’nda bir konuşma yapan Belediye  Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, arsa satışıyla ilgili belediyeye yapılan eleştirilere cevap verdi.

SATTIĞIMIZIN 5 KATI KAZANDIRDIK’

Satılan arsanın beş katından fazlasını belediye bünyesine kazandırdıklarını vurgulayan Başkan  Aşgın, “Bazen Çorum Belediyesi bu kadar arsa satıyor, şöyle arsa satıyor deniyor. Az da olsa haberler çıkıyor. 31 Mart 2019 tarihinde göreve geldik. 6 Eylül 2022 tarihine kadar 3,5 yıl içerisinde belediyemizin mülkiyetine kazandırdığımız taşınmazın yüz ölçümü 1 milyon 569 bin 800 metrekare. Biz bu 3,5 yıl içerisinde tapusu bizde olmayan 1 milyon 569 bin 800 metrekare alanı, araziyi belediyemizin tapusuna geçirmişiz ve milletimizin mülkü haline getirmişiz. Bu taşınmazlar için 147 milyon 133 bin lira bütçemizden ödeme yapmışız. Belediyemiz mülkiyetinden 257 bin metrekareyi de satmışız veya takasla, trampayla belediyenin mülkiyetinden çıkarttık. Aradaki fark 1 milyon 312 bin 755 metrekare. Bu kadar metrekarelik alana sahip neredeyse küçük küçük devletler bile var. Bu hususun da altını çizmek istedim. Sattığımızın beş katını belediyemize mülkiyet olarak kazandırdık. Bunlara değer kazandırıp bunların satışını yapacağız. Hemşehrilerimize hizmet olarak da döndüreceğiz. İnşallah yakında eski stadyum yerinin Millet Bahçesi yapma karşılığında hazineden yüklü bir şekilde yine milletimize tapular kesilecek. 1 milyon 500 bin olan rakamlar çok daha yukarılara çıkacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.09.2022 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.