Hemşehrimiz açıkladı, işte 2023 Çorum yatırımı

DSİ Genel Müdürü hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akça, 2023 yılı itibariyle devletin sadece DSİ eliyle Çorum’a 10.5 milyar TL’lik yatırım yaptığını açıkladı.

13 Eylül 2022 Salı 15:03
Hemşehrimiz açıkladı, işte 2023 Çorum yatırımı

DSİ Genel Müdürü hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akça, 2023 yılı itibariyle devletin sadece DSİ eliyle Çorum’a 10.5 milyar TL’lik yatırım yaptığını açıkladı.

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında Turgut Özal İş Merkezi Salonu’nda vekiller, teşkilat yöneticileri ve belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen DSİ İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Akça, şöyle dedi:

“DSİ Genel Müdürlüğü Türkiye’nin su yatırımlarının ana kurumudur. Özellikle son 20 yılda yaptığı hizmetlerde Türkiye’nin baraj sayısını 270’lerden 930’a çıkaran hükümetin bir mensubu, idarecisi olarak, DSİ’nin temsilcisi olarak bu toplantıda bulunmak benim için ayrıca bir onur vesilesi.

Çorum’a da 2022 yılı itibariyle mevcut yatırım programlarıyla, şuanda yapılmakta olan başlanmış ve yapımı devam eden projelerimizin sayısı 81 adet. Bunlar tarım, HES, taşkın koruma gibi temel alanlarda, temel ihtiyaçlara yönelik projeler. Bu projelerin güncel bedeli 6.5 milyar TL civarında. Bu rakam Çorum’a yapılan yatırımların en büyük göstergelerinden birisi.

Bu yıl 7 adet proje tamamlanırken, 29 adet proje devam ediyor. 14 projemiz ise ihale aşamasında. Ve mevcut yatırımların projelerin bedellerine ilave olarak 2022 yılı ek yatırımına teklif ettiğimiz 20 projenin 1.4 milyar TL bedeli, bunun yanında 2023 yılı yatırım programına teklif etmeyi planladığımız 3 adet projenin yatırım bedeli olan 2.5 milyar TL’yı topladığımızda 2023 yılı itibariyle devletimiz sadece DSİ eliyle Çorum’a 10.5 milyar TL’lik yatırım yaptı.

Devlet bir bütündür. Bu hizmetler bir bütünlük içerisinde veriliyor. Başta bu imkanları ülkemize sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bakanlarımız, valilerimiz, DSİ çalışanları bu hizmetlere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut 2022-09-13 19:49:04

Genel Müdür vekil olacak insandı . Bugüne kadar çok hizmet etti . Ama Karadağ ve onu yaklaştırmadı

Avatar
İskilipden 2022-09-14 09:03:03

İskilipde şehir 3 ayrı bölgesinden geçen dere/ çay lar ıslah edilerek TEMİZLENMELİDİR.

ÖRNEĞİ başka yerlerde olduğu üzere Konya/ Sille, Eskişehir, Kastamonu da oldiu gibi düzenleme yapılmalıdır. pis su gideri altta üstü fiskiyeler ışıklandırmalar kuğular, ördekler, kurbağaların yaşam alanı olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-09-14 09:31:09

Fotoğraf çektirmeye devam. Bizim vekiller çok iyi çalışıyorlar. Bol bol fotoğraf çektiriyorlar ve çok ama çok ama çok çalışıyorlar. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Ahmet 2022-09-15 13:01:31

Sungurlu içerinden geçen Budaközü çayı zehir saçıyor, çaydan her türlü pislik akıyor ve Güzel Sungurlu da kokudan durulmuyor. Osmancık İlçemiz gibi ACİLEN ıslah edilmesini talep ediyoruz.