O ilçe savunma sanayinin merkezi oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’un Sungurlu ilçesinde barut, fişek ve kapsül fabrikasının temelini atacak. O ilçe savunma sanayinin merkezi oluyor.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 13:04
O ilçe savunma sanayinin merkezi oluyor

Çorum’un Sungurlu İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin katkıları ile ilçeye kazandırılan barut, fişek ve kapsül fabrikalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenecek törenle temelinin atılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlanacağı, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesindeki barut, fişek ve kapsül fabrikalarının temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin katılması bekleniyor.

Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş, Organize Sanayi Bölgesindeki barut, fişek ve kapsül fabrikalarının 13 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek törenle temelinin atılacağını belirtti. Behiç Akkaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum’dan canlı olarak bağlanacağı törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin katılmasının beklendiğini ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesinde tören için hazırlıkların devam ettiğini vurgulayan Behiç Akkaş, barut, fişek ve kapsül fabrikalarında 2500 kişinin istihdam edilmesinin planlandığını kaydetti.

Sungurlu’nun savunma sanayi merkezi haline geleceğinin altını çizen Akkaş, fabrikaların ilçeye kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere, Çorum Milletvekilleri, Vali, Kaymakam ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Son Güncelleme: 13.08.2022 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2022-08-10 13:58:29

Çorum için çok önemli bir gelişme Ahlatcı yı tebrik ederiz. Sonuçta Sungurlu da bizim Osmancıkta. Kazanan Çorum

Avatar
Misafir 2022-08-10 20:00:28

Salim yuh yani hemen Şahiner ne der acaba

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-08-10 14:19:12

Her ilçeye bir fabrika kurulsa ÇORUM çok daha büyür,göç olmaz, tersine göç olur. Bunu da yapacak olan bizim Çorum'un SANAYİCİ İŞ ADAMLARIMIZ. Tabi ki BÜROKRASİ ortadan kalkarsa, kazanan Çorum ve Çorumlular olur. Hükümetten Çorum ve Çorumlular olarak bir beklenti içinde olmamak gerekiyor. Çünkü onlar için ÇORUM ve ÇORUM'LULAR ÇANTA DA KEKLİK olarak görüyorlar.

Avatar
Salim 2022-08-10 14:38:01

Başkan Şahiner bu işe ne diyor acaba?

Avatar
Sungurlulu 2022-08-12 21:53:11

Başkan Şahiner de memnun, kendisi öz be öz Sungurlu sevdalısı, buranın yerlisi, esnafı, Sanayii Odası Başkanlığı yaptı kaç dönem, Sungurlu için canını ortaya koyar, geçen Ahlatçı'yı ziyaret edip bizzat teşekkür etti. Behiç Akkaş ile sorunlu diye Sungurlu' nun önüne taş koymaz, ben biliyorum,kendi toprağını çok sever.

banner165