3 mahalle yeniden inşa ediliyor

Çöplü, Kunduzhan ve Çepni Mahalleleri'nde yeni yol açma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

29 Eylül 2018 Cumartesi 17:12
3 mahalle yeniden inşa ediliyor

Çorum’un en eski yerleşim yerleri olan Çöplü, Kunduzhan ve Çepni Mahalleleri yeniden inşa ediliyor. Çorum Belediyesi yeni yapılanan bölgelerde, uzun yıllar ulaşım sorununun yaşanmaması için yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Yeni açılacak olan yol güzergâhlarında alt yapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Fen İşleri Müdürü Mikdat Yıldırım, Çöplü Mahallesi Muhtarı Yılmaz Kılcı, Kunduzhan Mahallesi Muhtarı Kadir Akçal ve yol bakım amirleri ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Şehir merkezinde yapılan yeni yol çalışmalarıyla hedeflerinin trafik sorununu çözmek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, “Karaman Çavuş Caddesi ile Hıdırlık Caddesini birbirine bağlayacak olan yeni yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük kamulaştırma maliyetleri ile açtığımız yeni yollarımızda alt yapı çalışmalarını tamamladık. Yollarımızı hizmete sunmak için asfaltlama çalışmalarına başladık. Şehrimizde yeni açtığımız cadde ve bulvarlarımız ile şehir içi ulaşımda önemli sorunların önüne geçmiş olacağız. Özellikle şehrimizin eski yerleşim yerleri olan Çöplü, Kunduzhan ve Çepni Mahalleleri adeta yeniden inşa ediliyor” dedi.

Yeni yollarda yapılan çalışmaları iki etap halinde sürdürdüklerini aktaran Gül, “Çöplü Caddesi, önceden 10 metre genişliğinde bir yoldu. Şimdi caddemizi 30 metreye çıkarttık. Yolumuz genişleyeceği için üzerinde kalan binaları kamulaştırdık. Sonrasında da yıkımlarını gerçekleştirdik. Yolun alt yapısını güçlendirmek için yağmursuyu, içme suyu, kanalizasyon şebekesini döşedik. Sonrasında da elektrik, Telekom gibi alt yapı yatırımı olan kurumlarımız gerekli çalışmalarını yaptılar. Çöplü Caddemizin ilk etabı Akpınar Caddesinin başladığı kısımdan itibaren İsa Halife Caminin yanına kadar olan kısımda toplam 2 bin ton asfalt serimi yapacağız. Yine Osmancık Caddesi’ni Akşamseddin Caddesine bağlayacağımız alan ise diğer etabımız. Burada da 20 metre genişliğinde yeni yol açıyoruz. Asfalt serimine başlayacağız. Bu yollar ile ana arterlerdeki ulaşım ağının daha da rahatlaması sağlanacak. Şehir merkezinde önemli bağlantı noktalarından birini oluşturacak. Çöplü Caddelerimizde çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Yeni yollar ve kavşaklarımız ile ulaşım konusunda büyük bir rahatlama sağlayacağız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.09.2018 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 2018-09-29 18:16:25

Çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık.

banner165