Aşgın kabul etti: ‘Çimento’da geciktik'

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çimento Fabrikası arazisinin değerlendirilmesi hususunda gecikme yaşandığını kabul etti.

10 Eylül 2022 Cumartesi 08:35
Aşgın kabul etti:  ‘Çimento’da geciktik'

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gülabibey Mahallesi İmar Revizyon Planı ile daha önce tartışılan Mimar Sinan  Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulunurken, Çimento Fabrikası arazisinin değerlendirilmesi hususunda gecikme yaşandığını kabul etti.

AĞIRLIKI DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ KONUŞTU

Katıldığı yerel bir yayında ağırlıklı olarak dönüşüm projelerine değinen Aşgın, toplu ulaşımın yeniden kamulaştırılması, kültür ve turizm projeleri, eski stadyum alanı, çimento fabrikası arazisi, Gülabibey Mahallesi İmar Revizyon Planı ile Mimar Sinan  Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalar yaptı.

ÇÖPLÜK ÇARŞISINDA İHALE

Kale’den başlayıp Arasta ve Kent Meydanı’na uzanan kültür projesinde bugüne kadar yapılanları özetleyen Aşgın, Çöplük Çarşısı’nda yakın zamanda proje ihalesinin yapılacağı bilgisini paylaştı.

ESKİ STADYUM ALANINA 2 KATLI OTOPARK

Spor Temalı Millet Bahçesi yapılacak eski stadyum alanında projenin revize edildiğini tekrarlayan Aşgın, Ekim ayında ihalenin yapılacağını ve kısa zamanda bitirileceğini kaydetti. Aşgın, yeni projede Atatürk Spor Salonu ve Potalar’ın yenilenerek yerinde kalacağını, eski stat alanında millet bahçesinin yanı sıra iki katlı otopark inşa edileceğini, millet kıraathanesi, tek katlı kafeterya tarzı dinlenme alanı, sportif ve sosyal donatıların yer alacağını tekrarladı.

ÇİMENTO ARAZİSİNDE GECİKTİKLERİNİ KABUL ETTİ

Çimento Fabrikası arazisinin değerlendirilmesinde geciktiklerini kabul eden Aşgın, sorunsuz bir plan ortaya çıkarmak için çok yönlü çalıştıklarını, yakın zamanda yeni planı kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

GÜLABİBEY İMAR REVİZYONU

Gülabibey Mahallesi İmar Revizyon Planı’nın Cemilbey Caddesi Rehberlik Araştırma Merkezi karşısında 1970’li yıllarda inşa edilen eski dokudaki yapıları kapsadığını belirten Aşgın, mahalle sakinlerinin yoğun talepleri üzerine 810 kişinin yaşadığı söz konusu alanda revizyon yapıldığını, gelecek hafta mahallede bir toplantı tertip ederek detaylı bilgi verileceğini kaydetti.

MİMAR SİNAN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Daha önce tartışmaya açılan Mimar Sinan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nden de bahseden Aşgın, bölgede 5 kat nizamlı çok eski apartmanların bulunduğunu, mahalle sakinlerinin talepleri üzerine konunun tüm taraflarıyla görüştüklerini söyledi.

158 BİNA, 2 BİN 165 HANE

Mimar Sinan Mahallesi’nde imar planı değişikliğinin 420 bin m2, 158 bina ve 2165 hane ile 7 bin 170 nüfusa hitap edeceğini ve 2 kat nizamlı yapılan evleri de kapsayacağını hatırlatan Aşgın, mahalle sakinlerini hayal ettiklerinin ötesinde bir dönüşüm planı sunacaklarını ifade etti. Aşgın Cuma Pazarı yanında yapımı süren düğün salonunu tamamlayıp dönüşüm planını bu salonda mahalleliye duyuracaklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 11.09.2022 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-09-10 15:21:26

Bir iş için 100 milyon kredi çekip borçlanıp sonra o işi geri plana atmak "aşkla" çalışmanın gereği sanırım.

Avatar
çorumlu az da olsa sorumlu 2022-09-10 20:42:36

stad alınının bulunduğu yerde otopark sorunu mu var ki katlı otopark yapılıyor.gereksiz bir yatırım olacak oraya harcanacak parayı şehir merkezine yakın bir yere katlı otopark yapılarak değerlindirilmelidir.

Misafir Avatar
tolga 2022-09-10 22:53:00 @çorumlu az da olsa sorumlu

otopark sorunu Çorumun heryerinde var.. eski stadın oraya yapılacak bir otoparkı aynı zamanda bahçelievler semtide kullanacak.. Atatürk heykelinin civarı, vali konağının civarını akşam bir gez bakalım otopark sorunu var mı yok mu?

Beğenmedim! (1)
Avatar
Dikkat 2022-09-10 12:49:40

Lütfen gecikin ama düzgün bir projeyle gelin. Acele edip olmadık projeler sunmayın. Kıymetli bir arazi bunu bilerek hareket etmek gerek.

Avatar
Kıraç 2022-09-11 10:57:52

Darısı seçimlerle çoruma asalak bu ittifakın başta asc ve ziraat odası başkanın,damızlık sığır yetiştiricileri başkanının başımızdan gitmesidir.

Avatar
Halil 2022-09-11 06:22:48

Başkanın zamanı yönetememe gibi bir sorunu mu var . Mimar sinan a seçimde söz verdi nerdeyse 4 yol oldu . Ortada bir şey yok .

Avatar
Mustafa Yetiş 2022-09-11 09:39:16

Stad arkası Yüzevler nolacak Başkan söz vermistin gecen yıl kentsel donusum icin.

Avatar
Derya 2022-09-11 11:31:30

Erzurum dede civarıda kentsel dönüşüm dediniz yıllardır bekliyoruz

Avatar
Vatandaş 2022-09-10 12:11:43

İlçelerden Çoruma yerleşmek isteyenler var.
Çorumlu olup emeklilik için Çorumda evim olsun isteyenler var.
Kurumlarda çalışanların kurum personelleri ule birlikte kooperetif kurarak ev yapmek isteyenler var.
Belediye öncülük etmeli. Para lazım hemde çok

banner165