Bakan'dan Çorum için flaş açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Çorum'a dair projeleri açıkladı. Projeler oldukça heyecan verici

23 Kasım 2019 Cumartesi 18:15
Bakan'dan Çorum için flaş açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorum’da gerçekleştirdiği bir dizi toplantı ve incelemelerin ardından Valilik’te flaş açıklamalar yaptı.

Beraberindeki heyetle basın açıklaması yapan Bakan Kurum, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı, Akıncı Kışlası çevresinde Yeni Çorum Projesi, Arasta Sağlıklaştırma, Şehir Meydanı sağlıklaştırılma projesi, Kale çevresi kentsel dönüşüm, Sılmkent TOKİ projesi ve ilçelere yapılacak destekler konusunda önemli bilgiler verdi. Bakan Kurum, "Çorum’u marka şehir haline getirecek adımları atıyoruz." dedi.

İşte o açıklama:

YENİ ÇORUM

Akıncı Kışlası Erzurum Dede alanında 1 milyon m2 alanda Yeni Çorum kurulacak. Yeni Çorum Projesi cami merkezli olacak, içinde millet bahçeleri, turizm ve ticaret aksı ve kamu binaları bulunacak. Çorum Belediyesi, hazine ve şahıs mülkiyetindeki alanları birleştirerek yatay mimari bir şehir oluşturacağız. Bu şehir Türkiye’de örnek gösterilecek.

VALİLİK EK BİNA YIKILACAK

Valilik ek binası yıkılacak. 10 dönüm alan üzerindeki binanın yıkılmasıyla oluşacak arsa Kadeş Barış Meydanı ile birleştirerek vatandaşın hizmetine sunulacak.

ESKİ STAD PROJESİ

Çorum’da yeni stadyum yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokolle eski şehir stadı belediyeye geçti. Eski stadı hazine mülkiyetine aktarıyoruz. Eski stadın arsasına eş değerde bir hazine arazisini belediyeye veriyoruz. 56 bin m2 alanı kapsayan eski stat alanında Çorum’un ismine yakışır şekilde millet bahçesi, TOKİ eliyle millet kıraathanesi, Çorumlu’nun 24 saat vakit geçireceği spor ve dinlence alanı yapacağız. Aynı zamanda 1000 kişi kapasiteli kongre kültür merkezi yapılacak.

KALE’YE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm çalışmalarını etaplar halinde yerinde ve gönüllü olarak vatandaşlarla birlikte yapacağız. Kale çevresinde 21.2 hektarlık alanda, 1280 hak sahibinin bulunduğu dönüşümü gerçekleştireceğiz. TOKi Kale bölgesi için 500 adet özel konut üretecek. Vatandaş isterse bu konutlardan, isterse bedelini alacak. Kale’nin siluetine zarar vermeyecek şekilde dönüşüm projelendirmesi yapacağız.

ŞEHİR MEYDANI PROJESİ

530 bin Çorumlu’nun ihtiyacını karşılamak üzere Arasta, Saat Kulesi, Taş Bina, belediye ek hizmet binası ve bu tarihi yapılara bakan binaların cephelerini iyileştirmek adına gerekirse kamulaştırma yapacağız. Arasta sokakları sağlıklaştırılacak. Saat Kulesi cephesi iyileştirilecek. Yaklaşık 17 milyon liralık proje yapılacak. Belediye hizmet binası ileride yıkılacak. Bakanlığımız, İller Bankası ve belediye bu işleri ortak yapacak. Çorum’un 7 bin yıllık tarihine yakışır şekilde şehir meydanı projesi hayata geçirilecek.

SILMKENT PROJESİ

Merkez Silmkent’te TOKi tarafından hazırlanan projenin yıl sonuna kadar yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Kısa zamanda vatandaşa teslim edilecek.

Son Güncelleme: 23.11.2019 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
leblebici 2019-11-23 19:52:23

çorum yakında yozgata bağlı bir ilçe olacak. Millete gaz verip durmayın.

Avatar
ARASTA YENİ BELEDİYE AT BİNİCİLİĞİ 2019-11-23 18:52:39

ÇORUM BELEDİYESİNİN ETRAFINDAKİ ESKİ YAPILARI
DEVANE TOKİ GİBİ
TOKİLEŞTİRİN O HARABE GÖRÜNTÜ GİTSİN

ARASTAYI YERİN ALTINA ALIN

AT BİNİCİLİK TESİSİNİN YOLUNU YAPIN

Avatar
osman 2019-11-23 19:51:39

arasta sit alanı olabilir tarihi alan öyle yıkım dikeyim olmaz. acemi birliği tamam oradan para gelsin esnaf ayakta dursun da esnafa gelecek ekmek alacak aile için de fabrika falan düşünseniz? hep mi hazıra konma mantığı çorum sanayisi gerilemeye başladı. biraz üretim.

Avatar
sinan efendi 2019-11-23 19:52:50

yine flaşlar patlamış, güzel fotoğraflar devamını bekliyoruz.

Avatar
hasan 2019-11-23 19:34:47

hep eller biryeri gösterirken fotoğraf çekmek gazetecilik sırrı herhalde

Avatar
Kenan 2019-11-23 18:35:34

Konyada belediye öncülüğünde konut yapı kooperatiflerinin behzeri Çoruma uygulanmalı. Konut üretimi artar inşaat canlanır faiz ödemeden konut sahibi olunur

Avatar
ek bina 2019-11-23 19:49:53

ek bina ile kadeş meydanı birleşecekse yer altı geçidi yapın üstten birleştirin.

Avatar
AliOsman 2019-11-24 00:09:06

Hiçbir şey Çorum’a katma değer kazandıracak bir proje değil Çorum iş olanaklarını artıracak proje istiyor gezilip oturacak park çok Çorum da