Başkan'ın ajandasında neler var?

Habercim19'u ziyaretinde Başkan Aşgın'a Çorum'la ilgili güncel konuları sorduk

21 Nisan 2021 Çarşamba 14:50
Başkan'ın ajandasında neler var?

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Habercim19’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer ve işadamı Şeyda Önen’in ev sahipliğindeki ziyarette, Çorum Belediyesi’nin bazı çalışmaları ve yerel gelişmelere ilişkin değerlendirme yapıldı.

İftar sonrası çay sohbetinde gerçekleşen görüşmede, Başkan Aşgın’a güncel yerel konularla ilgili bazı sorular yönelttik… O görüşmeden Aşgın’ın ajandasından Çorum’un yakın geleceğiyle ilgili çıkan başlıklar şöyle:

BELEDİYE SARAYI’NDA YENİ GELİŞME

Aşgın’ın verdiği bilgiye göre, Çorum Belediyesi’nin yapımını üstlendiği belediye hizmet binası inşaatında bu aylarda yeni gelişme yaşanması bekleniyor. Farabi Caddesi’nde inşaatı yarıda kalan belediye hizmet binasının ödenek sorunu bulunmuyor. Bina inşaatı devam ederken İller Bankası’ndan 20 milyon lira ek kaynak sağlanmıştı. İnşaatta Çorum Belediyesi’nden kaynaklı bir gecikme söz konusu değil. Yüklenici firmanın sözleşmesinin feshi ve yeni ihale sürecinden mütevellit resmi prosedürler süreci bugüne kadar uzattı. En kısa sürede yeniden ihale yapıldıktan sonra ivedilikle tamamlanması hedefleniyor.

SÖZLEŞME BAYRAMA BİTER

Aşgın toplu iş sözleşmesiyle ilgili sorumuza da şu cevabı verdi: Çorum Belediyesi’nde çalışan ve 1500 işçi personeli yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin Ramazan Bayramı’na kadar sonuçlandırılması bekleniyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, hem sözleşmenin hem de ikramiyelerin akıbetinin bayramdan önce neticelendirilmesi için talimat vermiş. İdare ve işçileri memnun edecek adaletli ve hakkaniyetli bir Ramazan Bayramı’ndan önce açıklanacağı umut ediliyor.

BİNEVLER İÇİN TALİMAT VERDİ

Habercim19’un ‘Binevler Belediye’yi bekliyor’ başlığı ile gündeme getirdiği imar meselesine ilişkin de yeni gelişme var. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Binevler’de K ve diğer tip proje ile yapılan konutlarda günün şartlarına uygun olarak değişiklik yapamayan vatandaşın imar probleminin çözüme kavuşturulması için talimat verdiğini aktardı. Aşgın’ın söylediğine göre aralarında hukukçuların da bulunduğu belediye üst yönetimi Binevler projesi müellifinin varisi ve avukatı ile görüşmeler yapıyor. Şayet görüşmelerde müspet bir netice çıkarsa Binevler’de 1974’lü yıllardan yapılan evlerde yaşayan ancak günün ihtiyaçlarına göre tadilat-bakım ve onarım yapamayan vatandaşlar rahat nefes alabilecek. Bu konuda proje müellifinin varisi ve Çorum’da vekaletini aldığı hukukçu hemşehrimizden de makuliyet, anlayış ve katkı bekleniyor.

PROJELER YÜZDE 60-70 AYAKLANDI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Agşın’ın anlattığına göre, seçim döneminde taahhüt edilen projeler yüzde 60-70 oranında hareketlendi. Yani bazı projeler tamamlanıp hizmete açılırken, aynı anda bazı projeler ihale ediliyor. 2 yıl önce açıklanan 32 projeden birkaç tanesinden de şartlar gereği feragat edilebilir. Bu arada 2 yılda gerek alt gerek üst yapı hizmetlerinde ciddi rekorlara imza atıldı.

MALİ YAPI DİSİPLİNE EDİLDİ

Başkan Aşgın’a Çorum Belediyesi’nin mali yapısını da sorduk. Aşgın mali yapının disipline edildiğini belirtirken Çimento Fabrikası’nın 102.5 milyon liraya satın alındığını hatırlattı. Fabrika arazisindeki yapıların söküm işlemlerinin 6 ay kadar sürmesi bekleniyor. Çimento arazisinin satın alınmasından doğan borç ödemeleri aksamadan yapılıyor. Gelecek Kasım ayına kadar vadeler halinde ödeme yapılarak süreç tamamlanacak. Yani belediye hem üretiyor hem satıyor. Bu kapsamda elde edilen kaynağı tekrar şehre hizmet ve yatırıma dönüştürüyor.


 

Son Güncelleme: 23.04.2021 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2021-04-22 13:09:06

Başkanın ajandası yokki