Belediye’ye öneri, burası yeraltı otoparkı olmalı

Çorum Belediyesi'nin eski halkbank binasını yıktıktan sonra söz konusu alanda yeraltı otoparkı yapması gerektiği görüşü ağır basıyor.

18 Nisan 2021 Pazar 01:50
Belediye’ye öneri, burası yeraltı otoparkı olmalı

Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan belediye meclisi toplantısında eski ÇorumGaz’ın da bir süre hizmet binası olarak kullandığı eski halkbank binasının yıkılarak bölgenin meydan ve otopark alanı olarak işaretlenmesi kararlaştırıldı. Otoparkın yeraltı otoparkı olması, üstünün de meydan olarak kalması gerektiği görüşü ağır basıyor.

BİNA YIKILACAK, OTOPARK VE MEYDAN OLACAK

Halkbankası Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşma neticesinde kent merkezinde bulunan eski Halkbank binası ihale ile satın alınarak yıkılacak. Bu kapsamda belediyenin iki yetkilisine ihaleye çıkma işlemlerini yapmaları için yetki verildi. Bölge imar planı değişikliğine göre resmen meydan ve otopark oldu.

YERALTI OTOPARKI TRAFİK YÜKÜNÜ HAFİFLETİR

Meydan ve otopark olması planlanan alana ilişkin yeni bir öneri geldi. Çorum Belediyesi’nin şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun hafifletilmesi için eski Halkbank binasını yıktıktan sonra ortaya çıkacak geniş meydanın altına yeraltı otoparkı yapması gerektiği belirtildi. Yeni uygulama planı ile birlikte tarihi eserlerin görünürlülüğü artarken, yaya ve araç trafiğinin hareketli olduğu kent merkezindeki eski dokuda yapılacak bir yeraltı otoparkının trafik yükünü azaltacağı düşünülüyor.

Son Güncelleme: 20.04.2021 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dostlar 2021-04-18 18:33:43

Yeraltı otoparkı yapmayı düşüneceğinize Tramvay istasyonu için artık kolları sıvayın bence, millet şehir içine arabayla gelmesin daha çok sıkışır trafik.Teşvik etmeyin şahsi araçların kent merkezine inmesini artık uyanın.Heyecan verici gerçek projelerle sahada yer alın artık.Ya hu şu yorumlardan bir şeyler çıkarın artık demi.

Avatar
Salih 2021-04-18 18:22:17

Resime dikkatlice bakıldığında Şehrin önünün açılması için Farabi caddesinin (Akşemsettin camisinden gelen caddenin) Saat kulesiyle birleşmesi gerekmiyor mu?Çöplüğün hem yer açılması hem de görüntü bakımından yer altı çarşısı şeklinde olması gerekmiyor mu? Resmen çöplük tıkamış şehri.

Avatar
Halk 2021-04-19 11:20:10

En guzel is çöplüğün kaldirilmasi tamamen

Avatar
ömer 2021-04-18 23:18:24

yeraltı otopar üstü normal park veya yeraltı çarşısı olabilir. Tavsiyedir. İkincisi hafif raylı sistemin merkezi olarak da planlanabilir. Hafif raylı sistem artık Çorum'un gündemine girmelidir. Alt yapısı hazıranmalıdır

Avatar
öğretmen 2021-04-19 12:51:39

hiçbir şey yapılmaz,yapılanlar yarım bekliyor.adam ne yapsın tam işi öğrenecek süresi bitecek.

Avatar
İSKİLİPDEN 2021-04-18 22:16:47

he güzel düşünce yer altı otoparkı.
İskilip ilçesindede merkez tıkandı kimse çözüm bulmaya çalışmıyor.
İskilipde Ptt önünde boş park yeri var yanındada ebki kadastro binası var bu alan hatta ptt de kaldırılarak şer altı otoperk üstü sosyel tesis hatta kadastro eski binası arkası okul bapçebi bu.bjlgede kullanılarak. yer altı otoperk üstü sosyel tesis kültür merkezi kahalı spor salonu vb bir şeyler yapılabilir Çorum için düşünenler var inşAllah Çorumdada trafik kilitlenmesi çare bulunur inşAllah

Misafir Avatar
vatandaş 2021-04-19 08:40:23 @İSKİLİPDEN

iskilipli yeraltı otoparkına girmez bikere.mesafe uzadı araba cok yaktı diye birde otopark parası verecek ,asla vermez.trafiği tıkar ama para vermez.

Beğenmedim! (0)
Avatar
msel 2021-04-19 15:46:29

saat kulesinin yanındaki yaya geçitleri yeraltına alınsa trafik bayağı akıcı olur.

Avatar
Sungurbey 2021-04-20 03:00:29

Salih kardeş çok haklı, yolu tıkayan binaların yıkılıp söz konusu yolun saat kulesiyle birleşmesi lazım.