Eski Halkbank ve 1. Noter binasında yeni gelişme

Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında eski halkbank binası ve 1. noterin bulunduğu 5 katlı bina gündeme gelecek.

07 Nisan 2021 Çarşamba 22:37
Eski Halkbank ve 1. Noter binasında yeni gelişme

Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısında gayrimenkul satın alınması ihalesi için Emlak İstimlak Müdür Vekili Fatih Başıbüyük ve İnşaat teknikeri Yaşar Eker’ e yetki istenecek.

Halkbankası Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşma neticesinde kent merkezinde ÇorumGaz’ın kullandığı eski Halkbank binası ihale ile satın alınacak. Bu kapsamda belediyenin iki yetkilisine ihaleye çıkma işlemlerini yapmaları için yetki talep edilecek. Bölgeye imar planına göre meydan ve otopark yapılacak.

RİSKLİ BİNA TESPİTİ

Ziraat Bankası karşısındaki  1. Noter’in bulunduğu 5 katlı binada riskli bina tespiti yapılacak. Edindiğimiz bilgiye göre, Arasta, Ulu Cami. Dikiciler Arastası ve Saat Kulesi ile Taş Bina’nın bulunduğu tarihi dokunun ortaya çıkarılması amacıyla 1. Noter’in bulunduğu 5 katlı binanın 3 katını Çorum Belediyesi satın aldı. Bu bina ile ilgili riskli bina tespiti yapılması teklifi mecliste karara bağlanacak.

Son Güncelleme: 18.04.2021 01:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-04-08 13:27:43

Eski Halk Bank değil,Emlak Bank olması lazım.....?

Avatar
Recep 2021-04-09 09:48:31

noter binası şu almanların yaptığı bina değil mi

banner165