CHP'ye göre; o iş 'fos' çıktı

CHP İl Başkanı Ümit Er, Çorum Demiryolu yatırımına ayrılan ödeneğe dikkat çekti, 'Dalga geçmek beleş, tren işi fos çıktı' dedi.

30 Nisan 2023 Pazar 17:56
CHP'ye göre; o iş 'fos' çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Er, ilk olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından resmi olarak açıklanan Kırıkkale-Çorum-Samsun Demiryolu Yüksek Hızlı Tren yatırımının 2023 yılı yatırım programına alındığına yönelik açıklamalarını 'fos ve beleş dalga geçmek' olarak nitelendirdi. Er, gerekçe olarak YHT yatırımına ayrılan başlangıç bütçesini gerekçe gösterdi.

CHP İl Başkanı Er, yaptığı açıklamada yıllardan beri Çorum’a geleceği söylenen ancak bir türlü gelmeyen demiryolu özleminin Millet İttifakı ile sona ereceğini iddiasında bulundu.

ÜMİT ER: 'İKTİDAR VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI'

AK Parti iktidarının 20 yıldır demiryolu konusunda verdiği sözleri tutmadığını, 2023 yılı için verilen sözlerin de hayalden öte gidemediğini savunan Er, “Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılında Çorum’a demiryolu gelecekti. Ancak yatırım programına 2 bin liralık bütçe konulmuş. 2 bin lira ile Çorum’a demiryolu gelir mi? Tren işi yine fos çıktı” iddiasında bulundu.

Çorumluların her seçim döneminde olduğu gibi 14 Mayıs seçimleri öncesinde de kandırıldığını ileri süren Er, “Çorum halkını kandırmaya kimsenin hakkı yok. 21 yıldır hayal sattılar” ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY’IN SÖZLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın geçtiğimiz Çarşamba günü Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun Hızlı Tren Hattının ilk etabının projesinin tamamlandığı, inşasının ise 2023 yılı yatırım programına alındığı yönündeki açıklamasının ardından Çorum siyasetinde Çorum’a demiryolu geliyor algısının yeniden oluşturulmaya başlandığını ancak yatırım programına sadece 2 bin liralık bütçe konulduğunu savunan Ümit Er, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘RESMEN BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR’

“Çorumlular, yıllardır özlemle demiryolunu beklerken, iktidar partisinin milletvekillerinden birisi 2022, diğeri 2023 yılında ihalenin yapılacağını söyledi. Bizler ve halkımız kime inanacağımızı bilemezken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 2030 yılını işaret etti. Artık hiçbir söze inanacağımız durum kalmadı. Görüyoruz ki 2023 yatırım programına 2 bin liralık demiryolu bütçesi öngörülmüş. Resmen milletimizle dalga geçiyorlar.

2 BİN LİRALIK ÖDENEK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

23 milyar lirası dış kredi olmak üzere 27 milyar 140 bin liraya malolması beklenen proje için 2023 yılında 1.000 lirası dış kredi olmak üzere 2 bin lira kaynak konuldu. 2 bin liranın bin lirası alt ve üstyapı, bin lirası ise müşavirlik hizmetleri için harcanacak. Çorum demiryolu projesi 2 bin liralık bütçe ile mi hayata geçirilecek. Dalga geçmek beleş.

‘TRENİ MİLLET İTİTFAKI GETİRECEK’ İDDİASI

Demiryolunu Çorum’a getirmek Millet İttifakı’na nasip olacak. İktidara geldiğimizde önceliğimiz demiryolu” diye konuştu.

YATIRIM PROGRAMI NEDİR?

Öte yandan Yatırım Programı, merkezi yönetim bütçe kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren en geç 15 gün sonra ilân edilerek yürürlüğe girmektedir. Kalkınma Planı, Orta Vadeli Program ve Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programındaki politika ve öncelikleri gerçekleştirmek üzere tarım, madencilik, imalat, enerji, ulaştırma-haberleşme, turizm, konut, eğitim, sağlık ile iktisadi ve sosyal diğer kamu hizmetleri sektörlerinde uygulanmak üzere kabul edilen projelerin yer, karakteristik, başlangıç ve bitiş tarihleri, proje ödenek bilgileri, proje türü gibi bilgileri Yatırım Programında ilân edilerek yatırımlardan sorumlu kamu kurumlarına ait bilgiler 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun şeffaflık, hesap verebilirlik ve mâli saydamlık ilkeleri gereği kamuoyuna ilân edilir. Kamu Yatırımları Bilgi Sisteminde (KaYa) detay bilgileri yer alan yatırım programı, yıl içinde proje amaçları doğrultusunda uygulanır.


 

Son Güncelleme: 01.05.2023 08:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Menfaatperest... 2023-05-01 10:24:00

2000tl...harca harca bitmez koyun kardeş...

Avatar
Veli 2023-05-01 10:45:03

Çorum halkı treni televizyonda filimlerde görerek mest olur. Zaten kendilerinin bük hedefleri olmaz . Çoruma yatırıma ihtiyaçda duyulmaz. Onlara reislerinin selamları yeter.

Avatar
Çorumsuz 2023-05-01 10:56:20

Partiler üstü bir düşünelim. Bölgede sanayi ve ihracat şampiyonu bir şehir var. Sen buraya en yakın iki durağı da 2'şer saat mesafeye koy sonra da git bu parlayan şehrin yanındaki YOZGAT'a iki ilçe bir merkez durağı koy. Bu hakikaten bambaşka bir tavır.He iktidar partisi bunu yapıyor, Çorum'a reva görüyor ama muhalefet partisinin veya partilerinin ise bu konuda hiç vaadi yok. O da ayrı.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-05-01 11:58:14

Çorum'un reçetesi bellidir. Çorum'a 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çorum'a yatırımlar gelir. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. SENELERDİR Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
HAKKA TAPAN 2023-05-01 18:42:04

Çorum çevreyoluna leblebi heykeli yerine hızlı tren heykeli koyalım.Bakariz bari.

Avatar
Murat 2023-05-01 09:50:17

Özgür Özel ne diyor ilgi çeksin diye vaatte bulunuyoruz yapmak için değil manasında İstanbulda ulaşım rezalet kimin sayesinde cehapeli belediye sayesinde 2012 den bu yana onca krize rağmen Reisimiz verdiği her sözü tutmuş doğru Çorum tren yolu gecikti Ama bundan dolayı hiç bir iş yapamayacak 40 yamalı bohça menfaat birlikteliğine mi oy vereceğiz Yaparsa Reis Yapar

Misafir Avatar
zorlatmaaaaa 2023-05-01 10:18:39 @Murat

Mesele o ki Reis de yapmıyor bre heeyyy Murat. o tren gelmeyecek. zelveye zorlatırsun daha :)))

Beğenmedim! (1)
Avatar
Hedef 2071 2023-05-01 10:11:49

Siz teröristlerle kol kola gezerekmi hizmet edeceksiniz bu ülkeye yazıklar olsun.Atatürk olsa yüzünüze tükürürdü.mahvettiniz Atatürkün partisini

Misafir Avatar
Hacı Nuri 2023-05-01 15:30:44 @Hedef 2071

Hedef 2071 isimi trol! Teröristlerle kim kol kola iyi bak. Terör örgütü Hizbullah'ın legal uzantısı bugün kimlerin listesinden aday iyi bak. O zaman asıl teröristi görürsün elhamdulillah

Beğenmedim! (0)
Avatar
Helal olsun 2023-05-01 10:42:28

Eğer açıkladığımız rakam doğru ise,çok yanlış bir propaganda yapılmış demektir..On yargılı olmadan bekleyelim bakalım.Diger parti başkanları ve milletvekili adayları veya mevcut milletvekillerimiz nasıl bir açıklama yapılacak...

banner165