Çorum'da Nevruz

Baharın müjdecisi olarak bilinen 21 Mart Nevruz Bayramı, Çorum’da da kutlandı.

22 Mart 2021 Pazartesi 12:49
Çorum'da Nevruz

Baharın müjdecisi olarak bilinen 21 Mart Nevruz Bayramı, Çorum’da da kutlandı. Nevruz geleneğinin yaşatıldığı programda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Nevruz bayramı renkli gösterilerle kutlandı.  Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen nevruz kutlamalarına, Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
Programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Aşkın Şaşmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.Program Çorum Belediyesi Mehter ekibinin gösterileri ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Ayaz yaptı.
Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül de Nevruz’un Türk toplumlarında baharın müjdecisi olduğunu ve dünya da kültür mirası olarak kabul edildiğini söyledi. Şengül, Nevruz’un tarihinin Hititlere dayandığını söyledi.
Kürsüye çiğdem çiçeği ile gelen Vali Yardımcısı Recep Yüksel de gençlere mesaj verdi, baharın yeni bir başlangıç olduğunu dile getirdi.
Nevruz’un kutlamalarının geleneği haline gelen “Nevruz Ateşi” ise protokol üyeleri tarafından yakıldı. Ayrıca demir dövme geleneği de yaşatıldı.

Protokol üyeleri yumurta tokuşturma geleneği de yaşattı.

Nevruz kutlamaları, çeşitli yarışmalar, şiirler ve öğrencilerin seslendirdiği şarkılarla devam etti

Kaynak: Çorum Web TV

Son Güncelleme: 22.03.2021 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.